Θα ξεπεράσουν άνετα το 1 δις ευρώ τα EBITDA της Mytilineos «εάν δε μεσολαβήσει κάτι δραματικό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων. Ωστόσο, σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή έδρας της εταιρείας ο κ. Μυτιληναίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας το θέμα «ευαίσθητο» και «πολιτικά άδικο», λίγες ημέρες, μάλιστα, πριν από τις δεύτερες εκλογές

Παράλληλα, δεν απέκλεισε ενδεχόμενο dual listing σε κάποιο ξένο χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα EBITDA, υπογράμμισε ότι η Mytilineos έχει αλλάξει επίπεδο και εκτίμησε ότι, εάν δε μεσολαβήσει κάτι δραματικό, αυτά θα υπερβούν άνετα το 1 δις ευρώ. «Η πρόβλεψη να ξεπεράσουμε το 1 δισ. EBITDA και να εμφανίσουμε μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στα καθαρά κέρδη μπορεί να επιτευχθεί και ενδεχομένως άνετα με ό,τι αυτό σημαίνει για τις επενδύσεις της εταιρείας, και την ανάπτυξή της», είπε ο κ. Μυτιληναίος. 

Παράλληλα, τόνισε ότι τα «πράσινα» λειτουργικά κέρδη προσφέρουν και μεγαλύτερους πολλαπλασιαστές στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

Επίσης, δεν απέκλεισε επένδυση στο δευτερόχυτο ή στο πρωτόχυτο αλουμίνιο αλλά σίγουρα όχι στην Ευρώπη λόγω των συνθηκών που επικρατούν κυρίως σε σχέση με το ενεργειακό κόστος.

Ιδιαίτερη αναφορά ήταν και η αναφορά του σε ενδεχόμενη άνοδο επενδυτικής βαθμίδας για την ελληνική αγορά, καθώς, όπως επισήμανε, μετά από κάτι τέτοιο, διότι τότε αναμένονται υψηλές εισροές κεφαλαίων.

Ωστόσο, σε ερώτηση για την αλλαγή έδρας της εταιρείας, απάντησε ότι είναι πολιτικά άδικο λίγες μέρες πριν τις δεύτερες εκλογές να τεθεί κάτι τέτοιο, καθώς, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «είναι ευαίσθητο θέμα».

«Δεν είναι τόσο απλό το θέμα, δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο προκειμένου να μην εκληφθεί η θέση μου ως παρέμβαση που μπορεί να τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος.

Ξεκαθάρισε ότι αποτελεί μια καθαρά επιχειρηματική απόφαση που σχετίζεται με τις δυνατότητες της εταιρείας και της μετοχής στην ελληνική ή σε κάποια άλλη αγορά και που καμία σχέση δεν έχει με την πολιτική σταθερότητα στην χώρα μας. Μάλιστα, τόνισε πως στην Ελλάδα θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα  ανεξάρτητα του τι θα γίνει στις προσεχείς εκλογές. Ανέφερε, πάντως, ότι υπάρχει πίεση μεγάλων μετόχων της εταιρείας που θεωρούν ότι παρά την άνοδο της μετοχής, αυτή διαπραγματεύεται σε εξευτελιστικά επίπεδα και θεωρούν ότι στην Ελλάδα οι προϋποθέσεις για να πάρει τις αξίες που θα δικαιούτο είναι πολύ πιο δύσκολες από ό,τι σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι να αποσαφηνίσει περισσότερο τις προθέσεις της εταιρείας στις 27 Ιουλίου κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.