Τα περαιτέρω αδύναμα οικονομικά στοιχεία επιβάρυναν το κλίμα σε όλο το σύμπλεγμα των εμπορευμάτων. Τα μέταλλα υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημία, ενώ η ενέργεια αντιστάθηκε στην τάση εν μέσω ανανεωμένων ζητημάτων από την πλευρά της προσφοράς. Μια προειδοποίηση όμως της Σαουδικής Αραβίας προς τις αγορές προκάλεσε ένα ράλι ανακούφισης στο αργό πετρέλαιο. 

Ο χαλκός υποχώρησε, ενώ το αλουμίνιο και ο ψευδάργυρος υποχώρησαν απότομα εν μέσω περαιτέρω ενδείξεων αδύναμης ζήτησης. Η ύφεση των εργοστασίων της Γερμανίας βάθυνε με τον δείκτη μεταποίησης να υποχωρεί στο 42,9. Ο δείκτης PMI μεταποίησης των ΗΠΑ από την S&P αποδυναμώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 48,5. Αυτό συμβαίνει καθώς οι νομοθέτες των ΗΠΑ αγωνίζονται να καταλήξουν σε συμφωνία για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους. Τα θεμελιώδη μεγέθη έχουν επίσης αποδυναμωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Τα αποθέματα στο LME έχουν αυξηθεί πάνω από 80% τον τελευταίο μήνα, ενώ τα ασφάλιστρα έχουν υποχωρήσει. Ωστόσο, το ξεπούλημα θα μπορούσε να δώσει κίνητρο στην Κίνα να αυξήσει τις αγορές της. Το αρμπιτράζ εισαγωγών έχει ανοίξει ξανά, καθιστώντας τη ναυτιλία του μετάλλου προς την Κίνα κερδοφόρα.

Το σιδηρομετάλλευμα επέκτεινε τις πρόσφατες απώλειες εν μέσω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για εξασθένηση της ζήτησης χάλυβα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης υποχώρησαν κάτω από τα 100 USD/t, καθώς οι τομείς των ακινήτων και των υποδομών της Κίνας είχαν χειρότερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες. Οι ανησυχίες πυροδοτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν επιβραδύνθηκε η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και των επενδύσεων πάγιου ενεργητικού τον Απρίλιο. Οι επενδύσεις σε ακίνητα συρρικνώθηκαν κατά 16,2% σε ετήσια βάση τον ίδιο μήνα. Οι χαλυβουργίες έχουν αργήσει να αντιδράσουν μέχρι στιγμής, γεγονός που έχει οδηγήσει σε συσσώρευση αποθεμάτων. Είναι πιθανό να προκύψουν περικοπές παραγωγής τους επόμενους μήνες.

Το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ είδε τον χρυσό να υποχωρεί στις πρώτες συναλλαγές. Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο βρήκε κάποια στήριξη στα τέλη της συνεδρίασης από τις αγορές ασφαλών καταφυγίων για να κλείσει ελαφρώς υψηλότερα στην ημέρα. Αυτό ήρθε καθώς το φάσμα της αθέτησης των χρεών των ΗΠΑ αυξάνεται. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε ότι οι συνομιλίες για το όριο του χρέους έχουν ακόμη αρκετή απόσταση να διανύσουν.

Στο πετρέλαιο τώρα, ο υπουργός Ενέργειας πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman είπε στους κερδοσκόπους να "προσέχουν", αυξάνοντας το φάσμα της περαιτέρω παρέμβασης του ΟΠΕΚ στην αγορά πετρελαίου για τη στήριξη των τιμών. Οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν γίνει όλο και πιο πτωτικοί τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω φόβων για μια ασθενέστερη παγκόσμια οικονομία. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η συμμαχία ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή κατά 1,6 εκατ. ημερησίως τον Απρίλιο. Ο ΙΕΑ αναβάθμισε πρόσφατα την εκτίμησή του για την αύξηση της ζήτησης φέτος, λόγω της καλύτερης από την αναμενόμενη κατανάλωση στην Κίνα. Η άρση των περιορισμών στα διεθνή ταξίδια στην Κίνα είναι επίσης πιθανό να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη ζήτηση καυσίμων αεροσκαφών τους επόμενους μήνες. Αυτό θα μπορούσε να επιδεινωθεί από την αυξανόμενη ζήτηση για μαζούτ εν μέσω της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς η ακραία ζέστη πλήττει την Ασία.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο υποχώρησε καθώς η αγορά γίνεται όλο και πιο σίγουρη ότι μπορεί να αντέξει τους κινδύνους προσφοράς. Ο ήπιος καιρός και η αυξημένη παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν αποδυναμώσει τη ζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες. Η πτώση των τιμών του LNG στην Ασία έχει επίσης αρχίσει να προσελκύει περισσότερους αγοραστές στην αγορά spot. Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης JKM διεύρυναν την πρόσφατη πτώση τους.