Προπαγάνδα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέδειξε και την παράμετρο της προπαγάνδας την οποία κατά κόρον προσπαθούν να ασκήσουν και οι δύο πλευρές. Και η Ρωσσία και η Δύσις. Κυριολεκτικώς αρπάζονται από το παραμικρό για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Οι Ρώσσοι χαρακτήριζαν «ναζιστικό» το καθεστώς του Κιέβου υπερπροβάλλοντας τα σήματα του τάγματος Αζόφ, τα οποία παρέπεμπαν σε σύμβολα του Τρίτου Ράιχ

energia.gr
Πεμ, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 16:54

Οι Δυτικοί τώρα ανεκάλυψαν ότι η σύζυγος του αναπληρωτού υπουργού Αμύνης της Ρωσσίας εξόδεψε 70.000 ευρώ σε αγορές ειδών πολυτελείας στο Παρίσι. Και έσπευσαν να τον συνδέσουν με τον πόλεμο δημιουργώντας δημοσίευμα με τίτλους του τύπου «ξόδευε χιλιάδες ευρώ ενώ ο Πούτιν βομβάρδιζε το Κίεβο».

Έτσι μαθαίνουμε ότι στη Ρωσσία υπάρχει και αναπληρωτής υπουργός Αμύνης. Διότι μέχρι τώρα μόνο τον υπουργό ΣεργκέιΣοϊγκού γνωρίζαμε. Ο οποίος για λόγους προπαγάνδας εμφανίζεται συστηματικά με στρατιωτική στολή, ενώ τυγχάνει μηχανικός του πολιτικού τομέως (ας μην κατηγορούμε λοιπόν μόνον τον Πάνο Καμμένο). Ο αναπληρωτής αυτός υπουργός ονομάζεται ΤιμούρΙβάνωφ (ούτε αυτό το γνωρίζαμε) και προφανώς δεν πρόκειται για κανένα σημαντικό πρόσωπο στον στενό κύκλο του Πούτιν. Για τις ανάγκες τις προπαγάνδας όμως τον αναβάθμισαν!

Διαβάστε ακόμα