Σταμπολής στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Η Ενεργειακή Ασφάλεια Απαιτεί Διακομματική Συναίνεση Ανάλογη με Αυτή των Αμυντικών Δαπανών (Video)

Σταμπολής στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Η Ενεργειακή Ασφάλεια Απαιτεί Διακομματική Συναίνεση Ανάλογη με Αυτή των Αμυντικών Δαπανών (Video)
energia.gr
Σαβ, 17 Δεκεμβρίου 2022 - 09:07

Στην εκπομπή «Σε γνωρίζω από την κόψη» του Βεργίνα TV και τον δημοσιογράφο κ. Αντώνη Κοκορίκο μίλησε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του ΙΕΝΕ κ. Κωστής Σταμπολής σχετικά με ζητήματα της τρέχουσας ενεργειακής επικαιρότητας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταμπολής υπογράμμισε την αντίφαση που υπάρχει ανάμεσα στην αύξηση της συμμετοχής του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα και τη συστράτευση του επιστημονικού προσωπικού και όχι μία προσωρινή αλλαγή πολιτικής για να ευνοήσει τις εκάστοτε καταστάσεις.

Ο κ. Σταμπολής υπενθύμισε ότι το ΙΕΝΕ έχει επανειλημμένα τονίσει –– ότι το θέμα της ενεργειακής πολιτικής και της ενεργειακής ασφάλειας πρέπει να τεθεί σε διακομματική βάση και γι’ αυτό, όπως υπογραμμίστηκε και στο πρόσφατο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2022» (βλ. εδώ), πρέπει να υπάρχει σε αυτό σύμπνοια, συνέχεια και συνεργασία μεταξύ των κομμάτων ανάλογη με αυτή των αμυντικών δαπανών.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι οι έρευνες διεξάγονται, όχι από την ExxonMobil, αλλά από την ΕΔΕΥΕΠ, καθώς η μεγάλη πετρελαϊκή «λόγω κακού παρελθόντος», ζήτησε εγγυήσεις, ενώ, υπάρχει και το «αγκάθι» των εκκρεμών προσφυγών στο ΣτΕ.