Εκλεκτικές Ενεργειακές «Συγγένειες» με Δημόσια Τράπεζα…

Συχνά κάποια τραπεζικά πλοκάμια μπλέκονται με κάποια ενεργειακά πλοκάμια, όπως οι ξανθοί βόστρυχοι της κ. Εύας Καϊλή! Έτσι, ο κ. Στέργιος Σουγιουτζόγλου, που κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή Χρηματοδοτικών Προϊόντων.της Αναπτυξιακής Τράπεζας  τυγχάνει σύζυγος της αδελφής της Εύας Καϊλή. «Ουδέν μεμπτόν!», θα πείτε…

energia.gr
Τετ, 14 Δεκεμβρίου 2022 - 18:32

Όμως, μόλις τρεις μήνες πριν τον διορισμό του στη συγκεκριμένη θέση, την 2η Φεβρουαρίου 2021, ο κ. Σουγιουτζόγλου είχε συστήσει εταιρεία μαζί με άλλους δύο εταίρους η οποία ονομάζεται KSK CAPITAL Ι.Κ.Ε.  

Το καταστατικό της εταιρείας έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ και μπορεί εύκολα όποιος ενδιαφέρεται να βρει τις σχετικές πληροφορίες στο site του ΓΕΜΗ. Την 23η Ιουνίου 2022 όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΓΕΜΗ μεταβιβάζεται το σύνολο των εταιρικών μεριδίων στην κυπριακή εταιρεία με την ονομασία VALBERRY ENTERPRISES LIMITED και μόλις την 26η Αυγούστου 2022 πάλι από την ανακοίνωση του ΓΕΜΗ ότι εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας είναι ο κος Σουγιουτζόγλου και διαχειριστής γυναίκα του κα Μανταλένα Καϊλή.

Μάλιστα, η KSK Capital IKE έχει λάβει άδεια από την ΡΑΕ για υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο του 2021, ενώ, αν και δηλώνει website, αυτό είναι ανύπαρκτο.

Έχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Σουγιουτζόγλου επιλέχθηκε από την κα Αθηνά Χατζηπέτρου, CEO της Αναπτυξιακής Τράπεζας – μιας δημόσιας Τράπεζας, η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης - ως ένα εξαιρετικό στέλεχος. Σημειώνουμε ότι στην θέση του Γενικού Διευθυντή Χρηματοδοτικών Προϊόντων της εν λόγω τράπεζας τοποθετήθηκε μετά πολλών επαίνων στις 24 Μαΐου 2021.

Όπως σημειώνει εύλογα το radar.gr, από το οποίο αντλήσαμε τα ως άνω στοιχεία, το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: «μπορεί κάποιος που ανήκει στην υψηλότερη ιεραρχική πυραμίδα της Αναπτυξιακής Τράπεζας να απασχολείται και σε διπλανά εταιρικά σχήματα; Προφανέστατα υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος γιατί η ‘Αναπτυξιακή Τράπεζα’ λειτουργεί και ως [κρατικά ελεγχόμενη, υπενθυμίζουμε εμείς!] χρηματοδοτικό εργαλείο και οι σχέσεις αυτές δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι επιτρεπτές». Αναμένουμε κι εμείς τις δέουσες απαντήσεις από τους αρμοδίους…

Διαβάστε ακόμα