Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας προκειμένου να παρευρεθεί  στης συνάντηση κορυφής για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις, στο ετήσιο Συνέδριο «Capital Link Invest in Greece Forum», στο οποίο θα συμμετέχουν κορυφαίοι Αμερικανοί και Διεθνείς Επενδυτές καθώς και Διεθνείς και Ελληνικές Επιχειρήσεις. Ήδη έχει αναχωρήσει και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ενώ στην αμερικανική μητρόπολη θα παρευρεθούν και άλλα ανώτερα κυβερνητικά στελέχη. Το συνέδριο θα ανοίξει, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθυνθεί στους επενδυτές μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος με θέμα “Sustaining Growth & Investment Momentum”.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή  στο «Metropolitan Club» της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το «New York Stock Exchange», το «Athens Stock Exchange» και μεγάλες διεθνείς τράπεζες και οργανισμούς, με στόχο να ενημερωθεί η διεθνής επενδυτική κοινότητα για τις   προτεραιότητες της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις της  ελληνικής οικονομίας. Θα εστιάσει στις  επενδυτικές  ευκαιρίες που αναδύονται στην Ελλάδα αλλά και στη  βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η χώρα ως επενδυτικός και επιχειρηματικός προορισμός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί έμφαση στην απανθρακοποίηση, στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, αλλά και στις υποδομές φυσικού αερίου.

Η επιστροφή της Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια, στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές και στη διεθνή επενδυτική κοινότητα    έχει δημιουργήσει ένα ανανεωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο χαρακτηρίζεται   από το ευρύ πεδίο που έχει δημιουργηθεί για συνεχή ανάπτυξη και προσέλκυση καινούριων επενδύσεων.  

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα απαρτίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης _ όπως είναι οι υπουργοί  Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης,  Κωνσταντίνος Σκρέκας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Γιάννης Τσακίρης _  καθώς και από άλλα ανώτατα στελέχη όπως η  Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο   Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ κ. Ορέστης Καβαλάκης κ.ά.  _  οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους Αμερικάνους επενδυτές τις  μελλοντικές ευκαιρίες.  Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα εκπροσωπήσει ο κ. Γιάνος Κοντόπουλος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η κυρία Βασιλική Λαζαράκου.  Ως εκπρόσωποι του US Department Of  State θα παραστούν ο κ.  Geoffrey R. Pyatt και η Erika Olson.

 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Συνέδριο θα παρέχει στους ξένους επενδυτές εκτεταμένη δυνατότητα επαφών μέσω one-on-one συναντήσεων με εισηγμένες και μη εταιρείες, καθώς επίσης και με τα μέλη της Ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας .    Στις ελληνικές εταιρείες που θα συμμετέχουν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι  ATHEX Group, Aegean Airlines, η ELLAKTOR S.A., η GEK Terna Group, η HELLENiQ ENERGY Holdings, η LAMDA Development, η ΔΕΗ, κ.ά.  Όσον αφορά στους ξένους επενδυτές, η λίστα είναι μακριά: BC Partners, CVC, HIG Capital, Hotel Investment Partners (HIP), RWE Energy Transition Investments, McKinsey & Company, Greece & Cyprus, Tsakos Energy Navigation  κλπ.