Κόκκινο στον Βασιλιά Κάρολο από τη Λιζ Τρας για Συμμετοχή του στο COP 27

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, επικαλούμενα πηγές, ο βασιλιάς Κάρολος ακύρωσε τα σχέδιά του να συμμετάσχει σε μια μεγάλη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή τον επόμενο μήνα, αφού η Λιζ Τρας τον συμβούλεψε να απέχει. Ο νέος βασιλιάς, βετεράνος περιβαλλοντικός ακτιβιστής, φέρεται να ακύρωσε τα σχέδιά του να μιλήσει στη συνάντηση COP27 στην Αίγυπτο εκπροσωπώντας το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις αντιρρήσεις της πρωθυπουργού το βράδυ του Σαββάτου. Πηγές του παλατιού επιβεβαίωσαν ότι ο Κάρολος δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, όπου είχε προγραμματίσει να δώσει το «παρών» όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας

energia.gr
Δευ, 3 Οκτωβρίου 2022 - 18:09

«Δεν έλαβε εντολή να μην πάει, ήταν μία ομόφωνη απόφαση». Οι ίδιες πηγές του παλατιού που επικαλείται η Daily Mail, επέμεναν, ωστόσο, ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν είχε λάβει εντολή από την πρωθυπουργό να απέχει και τόνισαν αντίθετα ότι είχε ζητήσει τη συμβουλή της. Είπαν ότι η απόφαση να μην παραστεί ο βασιλιάς στη Σύνοδο, ήταν ομόφωνη.

Η απόφαση για μη συμμετοχή του Βασιλιά Κάρολου στο COP 27 είναι ενδεικτική της νέας πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει η συντηρητική κυβέρνηση υπό την Λιζ Τρας βάσει της οποίας θα δοθεί έμφαση στην εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου ώστε να ενισχυθεί η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Χωρίς να εγκαταλειφθούν οι στόχοι για περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ και μείωση των εκπομπών αερίων. Υπό αυτή την έννοια η κυβέρνηση της Λιζ Τρας επιθυμεί  μία χαμηλών τόνων εκπροσώπηση στο COP 27 θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι για αυτή δεν αποτελεί προτεραιότητα η άνευ όρων και έναντι οποιουδήποτε κόστους εφαρμογή πράσινων πολιτικών.

Διαβάστε ακόμα