Βιομηχανία

Δεν μας εμπνέει αισιοδοξία το γεγονός, ότι «οκτώ στις δέκα επενδύσεις στην Ελλάδα, είναι τουριστικές», όπως διαβεβαιώνει ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας. Τόσο γρήγορα δηλαδή ξεχάσαμε πόσο ευάλωτη είναι μία μονοδιάστατη οικονομία; Ουδέν εδιδάχθημεν από την περιπέτεια του κορονοϊού; Δεν αντελήφθημεν ακόμη ότι η χώρα έχει ανάγκη επενδύσεων και σε άλλους τομείς; Και στον πρωτογενή τομέα και στους κλάδους υψηλής τεχνολογίας και στην ενέργεια

energia.gr
Δευ, 26 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:23

Ειδικώς για την τελευταία, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι διαθέτουμε υψηλής ποιότητος νέους επιστήμονες, οι οποίοι εξακολουθούν να φεύγουν στο εξωτερικό. Διότι απλούστατα η Ελλάς παραμένει ανίκανη να τους παράσχει αξιοπρεπή απασχόληση στους τομείς της ειδικότητος τους. Και είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο τουρισμός δεν είναι «βαρειά βιομηχανία» όπως φιλάρεσκα υποστηρίζουν πολλοί χρησιμοποιώντας κατά εσφαλμένο τρόπο τον αγγλικό όρο industry.  Ο τουρισμός είναι πρωτίστως «φιλοξενία» και απαιτεί έμπρακτα συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα και επίκληση των εθίμων της Ελληνικής φυλής που είναι μοναδικά σε αυτόν τον τομέα.

Λέγοντας βιομηχανία, με την έννοια του industry είναι ο τομέας της ενέργειας όπου πράγματι απαιτούνται πολλές επενδύσεις σε συνεχή βάση, και όχι μόνο στις ΑΠΕ, προκειμένου να μειώσει η Ελλάδα την τεράστια ενεργειακή της εξάρτηση που φθάνει σήμερα στο 75% και βάλε.

Διαβάστε ακόμα