Ειδικό Αφιέρωμα: Ένας χρόνος μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Αιφνίδια, αλλά με μεγάλο παρασκήνιο η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη. Το ίδιο και η παραίτηση του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων. Οι παραιτήσεις έρχονται σε κλίμα αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρωτίστως με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα των υποκλοπών, που πήρε διαστάσεις μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη , αλλά και τα όσα αποκαλύφθηκαν για την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Κουκάκη

Πάντως, υπήρξαν τα τελευταία 24ωρα δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών και Reporters United  που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έφεραν τον παραιτηθέντα Γρηγόρη Δημητριάδη να έχει σχέσεις με εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Σ’ αυτές φέρεται να εμπλέκεται και επιχειρηματίας, ο οποίος επίσης φέρεται να έχει αγοράσει το λογισμικό υποκλοπών Predator, το οποίο “μόλυνε” το κινητό του Κουκάκη και επιχείρησε να “μολύνει” και το κινητό του Ανδρουλάκη. Παράλληλα, το πρακτορείο Ρόϊτερς αναφέρθηκε στις υποκλοπές, υπονοώντας μάλιστα πως σε αυτές ενδεχομένως να εμπλέκονται και κύκλοι κοντά στο Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν πως κρίθηκε προτιμότερο να παραιτηθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης λόγω του τοξικού κλίματος που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες, καθώς ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού είχε στοχοποιηθεί από την αντιπολίτευση λόγω της υπόθεσης με τις υποκλοπές. Για την ακρίβεια, στο Μαξίμου φοβούνταν πως υπάρχουν στοιχεία, τα οποία εάν βγουν στην επιφάνεια θα προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στην κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ από χθες ανέβασε τους τόνους, με αφορμή άρθρο του υπεύθυνου Προσωπικών Δεδομένων της ΝΔ Βαγγέλη Παπακωνσταντίνου, που έριχνε ευθύνες για τις παρακολουθήσεις στα θύματα! Σε σχόλιο του το ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Η προσπάθεια υποβάθμισης της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη από τη Νέα Δημοκρατία ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο εκχυδαϊσμού. Έκανε ένα ακόμη βήμα για να ευτελίσει τη δράση του Predator στην Ελλάδα.

»Με άρθρο του ο υπεύθυνος Προσωπικών Δεδομένων της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, ρίχνει την ευθύνη για τις παγιδεύσεις στα θύματα. Θεωρεί ως απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων  καθώς όπως γράφει: “Στον πραγματικό κόσμο είναι γνωστό ότι πρόσωπα ενδιαφέροντος παρακολουθούνται”. Φτάνει, δε, στο αμίμητο συμπέρασμα ότι υπεύθυνοι να το αντιμετωπίσουν είναι μόνο οι ενδιαφερόμενοι, περιγράφει ένα καθεστώς το οποίο απέχει πολύ από τη δημοκρατία και αμφισβητεί το δικαίωμά τους στην καταγγελία, στην περίπτωση που “δεν έχουν εκπληρώσει τις δικές τους υποχρεώσεις στο ακέραιο”.

(η συνέχεια στο slpress.gr)