Απουσίες

Πολλά ερωτηματικά αλλά και αρνητικές εντυπώσεις για την κυβέρνηση δημιούργησε η απουσία από τα εγκαίνια του νέου Ελληνο-Βουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου ενός από τους πρωτεργάτες και εμπνευστές του έργου. Ως γνωστό το έργο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του τότε υπουργού ΥΠΕΚΑ Καθηγητή Γιάννη Μανιάτη ο οποίος κατάφερε το 2013 και το ενέταξε στα Projects of Common Interest (PCI) ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 με κοινή απόφαση Ελλάδας,Βουλγαρίας και Ελλάδας το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε την βάση και κορμό του σχεδιασμού του Vertical Corridor που συμφώνησαν οι άνω χώρες και πρόκειται να υλοποιηθεί κατά τα επόμενα χρόνια. Η μη πρόσκληση (από του Μαξίμου) του Γιάννη Μανιάτη στην τελετή εγκαινίων έστειλε ένα μήνυμα αποδοκιμασίας προς το πρόσωπο του εξ Αργολίδος ορμόμενου πολιτικού την στιγμή που, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής, πριν από μερικές εβδομάδες « ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο να μπει στην κυβέρνηση» στον επικείμενο ανασχηματισμό, που τελικά ματαιώθηκε.

energia.gr
Τετ, 13 Ιουλίου 2022 - 08:20

Σύμφωνα με το ανωτέρω δημοσίευμα, « ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι ήθελε να ενσωματώσει στην κυβερνητική ατζέντα την πολιτική θέση που εκφράζει διαχρονικά ο κ.Μανιάτης, ότι υπάρχουν προοπτικές εθνικής και πανευρωπαϊκής αξιοποίησης των δυνητικά πλουσίων κοιτασμάτων που υπάρχουν στο Ιόνιο και νότιας της Κρήτης».

Φαίνεται ότι το άδειασμα Μανιάτη κρύβει αρκετό παρασκήνιο γιατί αν μη τι άλλο στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ και στην ηγεσία του. Προφανώς η ΝΔ δεν θεωρεί αυτονόητη την συνεργασία με τον πρώην υπουργό και ασφαλώς αυτή δεν είναι αποκομμένη από μια ευρύτερη πολιτική διευθέτηση με τον άλλοτε ισχυρό πολιτικό πόλο. Τίποτα δεν φαίνεται πλέον να είναι δεδομένο και όλα θα πρέπει να συζητηθούν και συμφωνηθούν από την αρχή.

Διαβάστε ακόμα