Ανατιμήσεις και στο Βάθος… Ακριβή Ενέργεια

Μια συζήτησις στην Βουλή δεν αρκεί για να αντιμετωπισθούν οι ανατιμήσεις. Η αγορά έχει μια τάση να μην πειθαρχεί προς τα κελεύσματα των κυβερνήσεων ή τις αποφάσεις των νομοθετικών σωμάτων. Πόσω μάλλον όταν οι πλείστοι των όσων καταλαμβάνουν τα βουλευτικά έδρανα έχουν αποστασιοποιηθεί από την καθημερινότητα του μέσου πολίτου. Θα θέλαμε πάρα πολύ να αποδεχθούμε τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, ότι οι τιμές θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται από το ερχόμενο έτος. Αυτό που μας κάνει να αμφιβάλλουμε είναι η επίγνωσις του γεγονότος ότι οι τεράστιες ανατιμήσεις στο κόστος των μεταφορών και της ενέργειας, δεν έχουν ακόμη αγγίξει στο σύνολο τους την τσέπη του καταναλωτού

energia.gr
Πεμ, 25 Νοεμβρίου 2021 - 16:35

Ίσως ο Πρωθυπουργός να έχει στην διάθεση του εκτιμήσεις που δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα επέλθει εξισορρόπησις σε αυτό το κόστος και ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση των επικρατούντων σήμερα υψηλών τιμών φ. αερίου και ηλεκτρισμού.

Θα προτιμούσαμε όμως να ακούσουμε μια σχετική τεκμηρίωση αντί των εξαγγελιών για επιδόματα, βοηθήματα και ενισχύσεις. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές μπορεί να αποτελούν ανακούφιση για κάποιες κατηγορίες ευάλωτων συμπολιτών μας, δεν συνιστούν όμως πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Δεν είναι αυτό που θα περιμέναμε από μια φιλελεύθερη κυβέρνηση με γνώση των κανόνων της αγοράς, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς. Θα περιμένουμε μια πιο σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση από την σημερινή κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα