Στην Γωνία…η ΡΑΕ για τους Λογαριασμούς του Ηλεκτρικού Ρεύματος

Σε ρόλο τροχονόμου… η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προσπαθεί να μαζέψει τις αυξήσεις που έχουν περάσει οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές. Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος καίνε εδώ και μήνες τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις εξαιτίας της έκρηξης του κόστους ενέργειας (δικαιώματα ρύπων , φυσικό αέριο ). Οι πάροχοι μετακυλίουν την επιβάρυνση μέσα από τις ρήτρες που έχουν οι λογαριασμοί, τις οποίες όμως οι καταναλωτές είναι δύσκολο να κατανοήσουν…Η PAE βρίσκεται σε επικοινωνία με τις εταιρείες προμήθειας αναζητώντας λύση στον τρόπο ενεργοποίησης των ρητρών. Ένα μοντέλο βέβαια που η ίδια η Αρχή ενέκρινε και από κει και πέρα λόγω της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς , η οποία παρέμβαση κινείται στα όρια της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού

energia.gr
Δευ, 19 Ιουλίου 2021 - 15:05

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προμηθευτές έχουν μεταξύ άλλων προτείνει στην Αρχή την εφαρμογή ανώτατου ορίου διακύμανσης της ρήτρας. Παραμένει άγνωστο εάν με τον  τρόπο αυτό θα τεθεί τέρμα στις ανατιμήσεις.

Από την άλλη πλευρά, το Μαξίμου, που δεν έχει εγκαταλείψει τον σχεδιασμό του για εκλογές το φθινόπωρο τρέμει με την ιδέα των φουσκωμένων λογαριασμών ηλεκτρικού, που ήδη προγραμματίζονται από τους παρόχους από τον Αύγουστο.  


Διαβάστε ακόμα