Αυτογκόλ Τουρκίας;

Η εφημερίδα Καθημερινή με συνοπτικό δημοσίευμα της στην στήλη Θεωρείο ( 23/3) υπό τον τίτλο " Αυτογκόλ Τουρκίας" εκφέρει την άποψη ότι η Άγκυρα " υπέπεσε σε χοντρό φάουλ που την απομόνωσε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες. Αναφέρομαι στην απόφαση Ερντογάν να καταργήσει με προεδρικό διάταγμα την ισχύ της Σύμβαση  της Κωνσταντινούπολης, η οποία αποσκοπεί στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Όπως μου λένε, χθες δεν βρέθηκε κανένας να υποστηρίξει την απόφαση του, ακόμα και από το γνωστό μπλοκ χωρών που διάκειται φιλικά, κάτι που φυσικά ήταν βούτυρο στο ψωμί του έμπειρου Δένδια..."  Ας μας επιτραπεί να διαφωνήσουμε κάθετα με την άποψη περί "φάουλ" για την τελευταία αυτή πρωτοβουλία

energia.gr
Τετ, 24 Μαρτίου 2021 - 08:31

του Τούρκου προέδρου που αν όχι τίποτε άλλο φανερώνει μια άγνοια για το πως σκέπτεται και δρα ο νέο Σουλτάνος αλλά και για τις αξίες που αυτός πρεσβεύει. Η αποχώρηση από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών ήτο εδώ και καιρό αναμενόμενη και έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της ισλαμικής ατζέντας που εφαρμόζει με συνέπεια ο Ερντογάν τα τελευταία χρόνια με παράλληλη την αποδόμηση του κοσμικού κράτους που είχε εγκαθιδρύσει ο Κεμάλ Ατατούρκ. 

Ως γνωστό στο Ισλάμ η γυναίκα δεν έχει θέση έξω από τον στενό κλοιό της οικογένειας - όπου θεωρείται απλά μέσο για την αναπαραγωγή- ούτε απολαμβάνει των ίδιων δικαιωμάτων όπως ο άνδρας. Σε αντίθεση με την φιλελεύθερη Δύση όπου τα δύο φύλλα έχουν τα ίδια δικαιώματα και η γυναίκα έχει εδώ και αρκετό καιρό πλήρως χειραφετηθεί, στο Ισλάμ η γυναίκα έχει σαφώς δευτερεύοντα ή και τριτεύοντα  ρόλο. Αυτήν ακριβώς την θέση έρχεται να εμπεδώσει ο Ερντογάν με την καταγγελία της ανωτέρω Σύμβασης. Απώτερος στόχος του νέο οθωμανικού καθεστώτος που επιχειρεί να επιβάλλει ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η μετατροπή της Τουρκίας σε Ισλαμική Δημοκρατία, στα πρωτότυπα του Ιράν και του Πακιστάν, με την επίσημη ανακήρυξη της το 2023.

Κάθε άλλο παρά " αυτογκόλ" μπορεί λοιπόν να χαρακτηρισθεί η νέα αυτή διοικητική πράξη της Τουρκικής Προεδρίας η οποία από εδώ και εμπρός θα ξετυλίγει με ολοένα και ποιό γρήγορους ρυθμούς την Ισλαμική της βεντάλια. Όσο δε για τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων ποσό ενδιαφέρουν τον νέο Χαλίφη ο οποίος και τους έχει κυριολεκτικά γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Το δε μήνυμα της Άγκυρας προς την ΕΕ ενισχύεται περαιτέρω και γίνεται ακόμα ποιό σαφές: "Εάν επιθυμείτε να έχετε καλές σχέσεις με εμάς θα πρέπει να μας δεχθείτε όπως είμαστε, δηλαδή ως ένα αμιγές ισλαμικό καθεστώς, και άρα μην προσπαθείτε να μας υποδεικνύεται το τι πρέπει να πράττουμε ή να μην πράττουμε. Δεν λογοδοτούμε σε ουδένα παρά μόνο στον Αλλάχ".

Διαβάστε ακόμα