Δυσαρέσκεια εν Μέσω Ευφορίας

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά παρά την ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία της διοίκησης της ΔΕΗ εν μέσω πανδημίας να αντλήσει € 650 εκ. κυρίως από τις διεθνείς αγορές και με σχετικά χαμηλό επιτόκιο, μέσω της έκδοσης ομολογιακού δανείου (εδώ),δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη και προπαντός οι γαλάζιοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες που πνέουν τα μένεα κατά της Επιχείρησης. Και αυτό γιατί είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την τεράστια ταλαιπωρία και ζημιές που υπέστησαν πολλές εταιρείες και εργαζόμενοι από την διακοπή παροχής  επί μια σχεδόν εβδομάδα λόγω της ψυχρής θεομηνίας  15/2- 20/2)

energia.gr
Σαβ, 13 Μαρτίου 2021 - 14:35

Όπως υποστηρίζουν πολλά από τα ανωτέρω στελέχη ναι μεν ο ΔΕΔΔΗΕ εμφανίζεται να έχει την άμεση ευθύνη για το χάος που δημιουργήθηκε σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Σποράδες αλλά δεν παύει να αποτελεί θυγατρική της ΔΕΗ, ασχέτως αν η διοίκησή της - βάσει του πρωτοκόλλου που είχε επιβάλλει ο πρώην ΥΠΕΝ Κωστής Χατζιδάκης- δεν λογοδοτεί στον Γ. Στάσση αλλά στον εκάστοτε υπουργό. Υπό αυτή την έννοια μάλλον άδικα εξακοντίζονται τα βέλη κατά της σημερινής διοίκησης της ΔΕΗ αλλά άντε να εξηγήσεις τώρα στον κόσμο το ιδιότυπο καθεστώς management που ισχύει σήμερα στον ηλεκτρικό τομέα με την ανοχή και ευλογίες του Μαξίμου.

Αυτό, πάντως, που καταλογίζουν στην διοίκηση  της ΔΕΗ είναι η παντελής απουσία της από το πεδίο της μάχης τις ημέρες της καταστροφής και η πλήρης αφωνία της, με την επίσης απούσα ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ να περιορίζεται στην ανάρτηση Δελτίων Τύπου. Πάλι καλά γιατί υπήρχε τουλάχιστον ένα μίνιμουμ ενημέρωσης…

Εν όψει των ανωτέρω, ο σημερινός υπουργός Κώστας Σκρέκας κάνει ό, τι μπορεί για να κατευνάσει τα πνεύματα και να δείξει συμπαράσταση στους πληγέντες έχοντας καταφύγει σε σειρά από τετ-α-τετ συναντήσεις και συζητήσεις. Φειδωλός σε δηλώσεις ως προς την διαχείριση της μαρτυρικής εκείνης εβδομάδας από κυβέρνηση και ΔΕΗ, ο δραστήριος, κατά τ’ άλλα, υπουργός  δείχνει λίαν προβληματισμένος για την οργανωτική επάρκεια του ενεργειακού συστήματος της χώρας ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την επόμενη κρίση όποτε αυτή προκύψει.

 

 

Διαβάστε ακόμα