Η Παράξενη Σιωπή του ΥΠΕΝ

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την σιγή ιχθύος που έχει επιδείξει το ΥΠΕΝ καθ’ όλην την διάρκεια της τρέχουσας θεομηνίας, με την ενημέρωση για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ηλεκτροδότηση ολόκληρων περιοχών να προέρχεται κυρίως από αποσπασματικές δηλώσεις του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ και από την Πολιτική Προστασία. Όμως το θέμα της ηλεκτροδότησης της χώρας και της ενεργειακής επάρκειας γενικότερα -αφού πρέπει να υπάρχει εξίσου μέριμνα για την εξασφάλιση πετρελαίου και φυσικού αερίου- αφορά πρωτίστως το ΥΠΕΝ ως το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο. Γι’ αυτό το ΥΠΕΝ είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει σε τακτά διαστήματα για το πώς διαμορφώνεται η όλη κατάσταση και ποια είναι η θέση του ενεργειακού συστήματος της χώρας εν μέσω των διαρκώς μεταβαλλόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών

energia.gr
Τετ, 17 Φεβρουαρίου 2021 - 14:29

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια που το ΥΠΕΝ φαίνεται να αποποιείται τον εποπτικό και συντονιστικό ρόλο του, υπακούοντας προφανώς σε άνωθεν εντολές. Θα περίμενε κάποιος ότι μετά την επίσκεψη του Κώστα Σκρέκα στο κέντρο κατανομής φορτίου στον Άγιο Στέφανο, όπου συνοδεύετο από τον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Μανούσο Μανουσάκη, θα υπήρχε σχετική ανακοίνωση. Όχι μόνο τέτοια δήλωση δεν υπήρξε αλλά φαίνεται ότι υπήρξε ωμή παρέμβαση από του Μαξίμου το οποίο μέσω του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας προσπαθεί να ελέγξει την ροή πληροφόρησης όπως ακριβώς κάνει και στο θέμα του κορωνοιού.

Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα και δείχνουν μια φοβισμένη κυβέρνηση που προσπαθεί να κρύψει γεγονότα και να εξομαλύνει καταστάσεις. Ή μήπως το Μαξίμου ενοχλήθηκε με την αποκάλυψη ότι, προκειμένου να μην καταρρεύσει το ηλεκτρικό σύστημα, επιστρατεύθηκαν 9 λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ οι οποίες δουλεύουν ακατάπαυστα από την Κυριακή; Κάτι που ασφαλώς χαλάει το αφήγημα της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση και το πόσο αναγκαία είναι αυτή ώστε η μικρή Ελλάδα να συμβάλει στην σωτηρία του πλανήτη από τις καταστροφικές επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής... Και μη χειρότερα!


Διαβάστε ακόμα