Ο Γρίφος των € 22 Δισεκ. για την Ενεργειακή Μετάβαση και στο Βάθος Εκλογές

Τις τελευταίες ημέρες μεγάλη σύγχυση επικρατεί στην αγορά ΑΠΕ, και όχι μόνο, από τις δηλώσεις (στις 12/1) του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά (ξέρετε, ο γνωστός Επίτροπος υπεύθυνος για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής κλπ) που ούτε λίγο ούτε πολύ υπερτριπλασίασε - μάλλον αυθαίρετα- το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα απο το Ταμείο Ανάκαμψης για να υποστηρίξει έργα πράσινης ανάπτυξης

energia.gr
Σαβ, 16 Ιανουαρίου 2021 - 16:33

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υποσχέθηκε στην κυριολεξία "λαγούς με πετραχήλια" υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα λάβει € 22 δισεκ. σε επιδοτήσεις και δάνεια μέχρι το 2026 για να στηρίξει την Ενεργειακή Μετάβαση ! Όταν το σύνολο του συμφωνηθέντος ποσού με τις Βρυξέλλες για όλες τις δράσεις του Ταμείου φθάνει τα €32 δισεκ. εκ των οποίων μόλις τα € 6,2 δισεκ. θα κατευθυνθούν βάσει του κατατεθέντος προγράμματος για έργα πράσινης ανάπτυξης.

Ο άνθρωπος δεν πιάνεται γιατί με άλλα λόγια δήλωσε σε εκδήλωση του Ελληνο Γερμανικού Επιμελητηριου ότι (χάρις στην διαμεσολάβηση του) το 69% του προϋπολογισμού του Ταμείου θα πάει σε έργα ΑΠΕ και ενεργειακής αποδοτικότητας.

Μήπως, ερωτούμε όλως τυχαίως, ο Μαργαρίτης προετοιμάζει την πολιτική του κάθοδο στην Ελλάδα; Μήπως;

Διαβάστε ακόμα