Εξαιρέσεις...

Μάθαμε από σήμα...αναμεταδότη, πως ορισμένοι σημαίνοντες παράγοντες της αγοράς απαίτησαν, όχι και με τόσο ευγενικό τρόπο, από την ηγεσία του ΥΠΕΝ, να εξαιρέσει τα μεγάλα αιολικά πάρκα των εταιρειών τους, από την έκτακτη εισφορά που επέβαλε στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Και για να είναι σίγουροι ότι το "drive" θα πιάσει, ο...αναμεταδότης μας ενημέρωσε πως δεν πήγαν μόνο στη Μεσογείων, αλλά έκαναν και ένα μικρό περίπατο μέχρι το Μαξίμου. Τελικά, το ύψωμα της φωνής έπιασε τόπο, καθώς τους ειπώθηκε να μην ανησυχούν και πως το αίτημα θα γίνει δεκτό, όπως και συνέβη.

energia.gr
Τετ, 30 Δεκεμβρίου 2020 - 22:55

Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν είναι μόνο η κυβέρνηση και το Υπουργείο που στήριξε τα καλά και συμφέροντα των μεγάλων. Κάποια έμπειρα παιδιά της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δικαιολόγησαν την απόφαση υποστηρίζοντας ότι εκείνοι (δηλαδή, οι μεγάλοι) πήραν τιμές με διαγωνισμό, ενώ οι άλλοι (δηλαδή, οι μικροί), πήραν τιμή με ταρίφα.

Ναι, πράγματι, πήραν όντως τα πάρκα με διαγωνισμό, το 2015 αλλά τα έφτιαξαν το 2019!

Υπολογίστε μόνο, τί διαφορά έχει να πάρεις μια τιμή εκείνη την περίοδο και να κατασκευάσεις 4 χρόνια αργότερα. Αυτό ήταν το "μυστικό", με ορισμένες από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου… 

Διαβάστε ακόμα