Ανοδικά κινήθηκε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) το περασμένο επταήμερο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 16 Μαρτίου και 22 Μαρτίου ανήλθε στα €44,17/MWh, δηλαδή αυξημένη σε ποσοστιαία βάση κατά 2,67% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας,

με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €92,00/MWh και στα €0,00/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επετεύχθη την Τρίτη, 17 Μαρτίου, φτάνοντας τα €47,78/MWh. 

                                    

Σύμφωνα με ανάλυση του ΙΕΝΕ, η ζήτηση ηλεκτρισμού δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά (-0,3%) σε επίπεδο εβδομάδας, ενώ παρουσιάστηκε μειωμένη κατά 5%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του προηγούμενου έτους.

Οι ΑΠΕ είδαν την παραγωγή τους να σημειώνει υψηλό 29 εβδομάδων, ξεπερνώντας τις 291 GWh και κατακτώντας με ευκολία την πρώτη θέση στο εβδομαδιαίο μίγμα καυσίμου με ποσοστό 34%.  Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι καθαρές εισαγωγές, οι οποίες συνεισέφεραν 237 GWh στο σύστημα, καλύπτοντας το 27% της ζήτησης.

Οι μονάδες φυσικού αερίου σημείωσαν τη μικρότερη παραγωγή τους (219 GWh) από την αρχή του έτους σε επίπεδο εβδομάδας, με αποτέλεσμα το μερίδιό τους στο μίγμα καυσίμου να περιοριστεί στο 25%.