Θα έχετε παρακολουθήσει, ασφαλώς, συνεντεύξεις Τούρκων αξιωματούχων, δημοσιογράφων και αναλυτών σε διάφορα διεθνή τηλεοπτικά Μέσα. Είναι όλοι τους μειλίχιοι, χαμογελαστοί και μιλούν με ήπια φωνή, πειστικά. Βλέποντάς τους, ο άμαθος τηλεθεατής

αναρωτιέται: "Μα είναι δυνατόν αυτοί οι πολιτισμένοι και μορφωμένοι άνθρωποι να είναι στυγνοί εγκληματίες, τύραννοι και άρπαγες;"

Η Χεβρίν Χαλάφ, 35 ετών, πολιτικός και στρατιώτης των Κούρδων βρήκε μαρτυρικό θάνατο το περασμένο Σάββατο, όταν συνελήφθη από τους άτακτους της συριακής πολιτοφυλακής -"μάχεται" χέρι-χέρι με τον τουρκικό στρατό που εισέβαλε στην βορειοανατολική Συρία για να προστατέψουν, τάχα, τους αμάχους και να εξολοθρεύσουν τους τρομοκράτες- βιάστηκε (κατά πληροφορίες) και μετά λιθοβολήθηκε.

Η Χαλάφ ήταν η γενική γραμματέας του Κόμματος για τη Συρία του Μέλλοντος, και οι ικανότητές της την είχαν αναδείξει σε ηγετική μορφή, σε σημείο ώστε να είχε αναλάβει τον άτυπο ρόλο του «υπουργού Εξωτερικών» του συριακού Κουρδιστάν, κάτι που της έδωσε την ευκαιρία να διατηρεί επαφές με πολιτικές προσωπικότητες από όλον τον κόσμο. Στις Βρυξέλλες είχε λάβει μέρος σε διασκέψεις που διεξήχθησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κουρδικό ζήτημα, όπως και σε πάνελ που έγιναν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. ΄Υπήρξε μια ισχυρή προσωπικότητα και αγωνίστρια για την υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων, δεσμευμένη στον αγώνα υπέρ των αδυνάμων. Για την Τουρκία ήταν απλώς άλλη μία «τρομοκράτισσα» που της "άδειασε τη γωνιά".

Η εκδοχή των Τούρκων ότι επενέβησαν στην περιοχή για να επαναπατρίσουν εκατομμύρια Σύρων προσφύγων στις "πατρογονικές εστίες" είναι ένα ακόμη ιταμό πρόσχημα της Άγκυρας, από αυτά στα οποία έχει συνηθίσει την "διεθνή κοινότητα" από αιώνες τώρα.
Έλληνες, Πόντιοι και Αρμένιοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις... ανθρωπιστικές παρεμβάσεις των Τούρκων και είναι πάντα απορίας άξιο το πώς οι πολιτισμένοι κληρονόμοι του Διαφωτισμού στη Δύση εξακολουθούν να είναι συνομιλητές της αιμοσταγούς νομενκλατούρας της Άγκυρας, με το πρόσχημα της υψηλής γεωστρατηγικής σημασίας της Τουρκίας στον παγκόσμιο χάρτη και το μέγεθός της.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι κλαψουρίζουν υποκριτικά, ως συνήθως, για το ότι "όλοι τους, Δυτικοί και Ρώσοι, τους έχουν...παραμελημένους και δεν τους καταλαβαίνουν". Πρόκειται για μια ακόμη έκφανση της ιδιάζουσας συμπεριφοράς και στάσης μιας "υπερδύναμης" με ...ψυχολογικά προβλήματα.

Η απάθεια, η υποκρισία και η σιωπή της Δύσης προκαλεί δέος.

Από την Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε από τηλεφώνου, από τον Ταγίπ Ερντογάν να «τερματίσει την εισβολή» στην βορειοανατολική Συρία και να κηρύξει «άμεσα κατάπαυση του πυρός», ενώ επιβλήθηκαν κυρώσεις σε τρεις υπουργούς της Τουρκίας

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, θα ταξιδέψει προσεχώς στην Τουρκία κατ’ εντολή του κ. Τραμπ των ΗΠΑ. «Ο πρόεδρος ήταν πολύ αυστηρός με τον πρόεδρο Ερντογάν», διαβεβαίωσε ο κ. Πενς, ο οποίος δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ότι "η Τουρκία δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτεθεί στο Κομπάνι της Συρίας"...

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο κ. Ερντογάν εξήγησε, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, τους στόχους της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία, λέγοντάς του ότι "συμβάλλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα".

Εξ΄ άλλου οι κυβερνήσεις των κρατών- μελών της Ε.Ε δεσμεύθηκαν να αναστείλουν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, αλλά δεν της επέβαλαν εμπάργκο. Η Άγκυρα αντέδρασε έντονα, καταδικάζοντας τη στάση της Ένωσης!

Ο δε Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, υποστήριξε πως η τουρκική επιχείρηση στη Συρία μπορεί να υπονομεύσει χρόνια μαχών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους...

Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και οι θέσεις που ανέπτυξε ο κ. Μακρόν, προς τον Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, χθες βράδυ ότι είναι «απόλυτη ανάγκη να αποτραπεί η επανεμφάνιση» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εν μέσω των επιχειρήσεων της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων και της αποχώρησης αμερικανικών δυνάμεων από περιοχές της βόρειας Συρίας.

Η Ευρώπη ανησυχεί, δηλαδή, μη τυχόν και αποδράσουν οι τζιχαντιστές του ISIS και ανασυνταχθούν, αλλά περί της ταμπακιέρας, ουδέν.

Τέλος, στην Γερμανία κυκλοφορεί ευρέως ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η σχεδιαζόμενη επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ, της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στην Τουρκία, λόγω της εισβολής στη Συρία, κάτι που αν τελικά συμβεί θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν 4 χιλιάδες θέσεις εργασίας στην γειτονική χώρα, ενώ η UEFA εξετάζει το αίτημα του Ιταλού υπουργού Αθλητισμού να ακυρώσει τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League, στις 20 Μαΐου 2020, στην Κωνσταντινούπολη, εξαιτίας των "σοβαρότατων βιαιοπραγιών κατά του αμάχου κουρδικού πληθυσμού και την επέμβαση της Ε.Ε, με την οποία καταδικάζεται η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας».

Η UEFA θεωρεί "πρόωρη την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, σε αυτό το επίπεδο"...