Οι συνδέσεις οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία αγγίζουν το 73% του συνόλου της χώρας. Ειδικότερα, οι ανάγκες για θέρμανση τους ψυχρούς μήνες του έτους έχουν στρέψει τους κατοίκους των δύο περιοχών στη φθηνότερη επιλογή του φυσικού αερίου. 

Έτσι, συνολικά 319.775 συνδέσεις καταγράφονται σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία και 117.719 στο λεκανοπέδιο Αττικής. Τα δεδομένα παρουσιάστηκαν από την οικονομολόγο, ειδική επιστήμονα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και προϊσταμένη του Τμήματος Δικτύων φυσικού αερίου, κυρία Ειρήνη Ιακωβίδου σε σχετική ημερίδα στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Συνολικά, τα μερίδια αγοράς στο σύνολο της χώρας είναι 69,39 % για την Ζeniθ (πρώην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας), 25,58 % για την Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (πρώην ΕΠΑ Αττικής), 1,9 % για τη «Μυτιληναίος» και 1,19 % για την Elpedison. Μικρά ποσοστά έχουν η NRG Trading (0,65%), η Ηρων (0,45%), η Watt & Volt (0,40%) και η EFA Ενεργειακή (0,36%) ενώ οι υπόλοιποι εναλλακτικοί προμηθευτές έχουν ελάχιστα μερίδια.

Ειδικά στην αγορά της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας η ZeniΘ έχει σχεδόν το μονοπώλιο με 95% και 93,23% αντίστοιχα, με την Φυσικό Αέριο να κατέχει περί το 1%. Αντιθέτως, στην περιοχή της Αττικής η «Φυσικό Αέριο» κυριαρχεί με 92,38% και ακολουθούν η Μυτιληναίος  (2,27%, η Elpedison (1,61%), η NRG Trading (1,36%) και η ZeniΘ με 1,25%. Πάντως, οι δύο κυρίαρχοι παίκτες σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Θεσσαλία έχουν θέσει υψηλούς στόχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΖeniΘ, στο πλαίσιο των εγκαινίων του περιπτέρου της στην ΔΕΘ ανακοίνωσε τον στόχο της να σπάσει το φράγμα των 500.000 συνδέσεων ενέργειας εντός της επόμενης τετραετίας καθώς και ότι λανσάρει στην αγορά τρεις νέες υπηρεσίες - τη συντήρηση λέβητα, την παροχή ηλεκτρολογικού σχεδίου και την έκδοση πιστοποιητικού ενέργειας – οι οποίες συμπληρώνουν τη βεντάλια των πρόσθετων παροχών της εταιρείας.

Όσο για τη «Φυσικό Αέριο» στους στόχους  για το 2019 περιλαμβάνονται επενδύσεις 15,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα η εταιρεία προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερα από 200 προϊόντα σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα. Μάλιστα στο ρεύμα, παρότι η παρουσία της δεν είναι πολύχρονη, το 2018 κατάφερε να έχει πελάτες σε όλους τους νομούς της χώρας.