Παραμένει το αδιέξοδο στην Χαλυβουργική, την ώρα που πληροφορίες κάνουν λόγο για επενδυτικό ενδιαφέρον, από πλευράς μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του χάλυβα. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους 

ότι ενδεχόμενη μεταβίβαση σε άλλον ιδιοκτήτη θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους ίδιους, ενώ στρέφουν τα βλέμματά τους στις επικείμενη συνεδρίαση της συνέλευσης των μετόχων στις 4 Ιουλίου. Μπορεί οι εργαζόμενοι να πληρώθηκαν για τον μήνα Μάιο, πριν λίγες ημέρες, μία κίνηση που εκλήφθηκε ως προσπάθεια να βρεθεί λύση, παρόλα αυτά τονίζουν πως συνεχίζεται η αβεβαιότητα. Η επιχείρηση ως γνωστόν δεν έχει ρεύμα από τον περασμένο Ιανουάριο και μέχρι τώρα δεν έχει διαφανεί προσπάθεια διευθέτησης του χρέους προς την επιχείρηση ηλεκτρισμού. Οι εργαζόμενοι τονίζουν παράλληλα πως πρέπει το ζήτημα της δικαστικής διαμάχης να προχωρήσει άμεσα. Επισημαίνουν ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα πρέπει να βγει μία απόφαση, δεδομένου ότι έπονται εθνικές εκλογές και τα δικαστήρια θα μείνουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το πρόβλημα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του υπουργείου Εργασίας, με τον γ.γ. Ανδρέα Νεφελούδη να τονίζει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ρ/σ, Στο Κόκκινο πως «στην Χαλυβουργική η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια της αναλγησίας». Σημείωσε πως «οι άνθρωποι εκεί λόγω και του προβλήματος στην οικογένεια Αγγελόπουλου παραμένουν είτε σε διαθεσιμότητα είτε σε εκ περιτροπής εργασία εδώ και τρία χρόνια. Συνδράμαμε όσο μπορούμε, με επιδοματικές ενισχύσεις, αύξηση του ποσοστού διαθεσιμότητας στο μέγιστο, αλλά δεν αρκεί αυτό». Παράλληλα, υποστήριξε πως «η Χαλυβουργική είναι από τις πλέον εμβληματικές βιομηχανίες της Ελλάδας, με τεκμηριωμένη βιωσιμότητα, ενώ η οικονομική επιφάνεια της οικογένειας Αγγελόπουλου μπορεί να δρομολογήσει μία σειρά από νέες διαδικασίες αναδιάρθρωσης».

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τα όσα ακούγονται γύρω από το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς υποστηρίζουν πως σε ενδεχόμενη μεταβίβαση θα βρεθούν στο δρόμο. Παρόλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αναλάβουν την ίδια την χαλυβουργική τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που είναι και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αβεβαιότητα και σε άλλη μια εταιρεία που απασχολεί την επικαιρότητα λόγω του μεγάλου χρέους της προς τη ΔΕΗ, της Λάρκο. Το μεγάλο χρέος της εταιρείας προς την επιχείρηση του ηλεκτρισμού θα βρεθεί στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ σε λίγες ημέρες. Η επιχείρηση ηλεκτρισμού μάλιστα αναμένεται ενδεχομένως να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους, πριν τις εκλογές. Πληροφορίες θέλουν τα αποτελέσματα να δείχνουν καθαρές ζημιές, ενώ την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να επιστραφεί ένα κονδύλι της τάξης των 200-300 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούν τα ΥΚΩ της περιόδου 2011. Τα χρήματα αναμένεται να δώσουν μία ανάσα στην επιχείρηση, ωστόσο θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως το υπουργείο Οικονομικών για την επιστροφή τους.