Εξήλθε πάλιν του Ευρωκαπιτωλίου εν Λουξεμβούργω, ο «επικεφαλής» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού (Απο)σταθεροποιήσεως, Κλάους Ρέγκλινγκ και εξαπέλυσε μύδρους κατά της Ελληνικής κυβερνήσεως, που χωρίς να τον ρωτήσει, ψήφισε ένα γλίσχρον 

επίδομα για τους συνταξιούχους, μείωσε τον ΦΠΑ στα σουβλάκια και δεν κατήργησε το αφορολόγητο για εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ ετησίως. Απείλησε δε, ότι εάν δεν επισπευσθούν οι «ιδιωτικοποιήσεις» (σ.σ.: μπίρ-παρά ,που λένε οι γείτονες) δεν «θα παρασχεθούν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους». Οι προεκλογικές παροχές της απερχομένης κυβερνήσεως είναι κώνωψ επί κέρατος βοός εάν ιδωθούν από πλευράς της Ελληνικής αγοράς που στενάζει από έλλειψη ρευστού χρήματος και της ανεργίας που διεμορφώθη το πρώτο τρίμηνο ε.έ στο 19,2% της 20% του ενεργού πληθυσμού, η απασχόληση του οποίου εμειώθη 0,5% εν σχέσει με το προηγούμενο τρίμηνο και οι άνεργοι αυξήθησαν 3% , κατά την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο χέρ Ρέγκλινγκ στερείται επαφής με την εν Ελλάδι οικονομική πραγματικότητα και απλώς απαιτεί την τήρηση των συμφωνηθέντων «με το πιστόλι στον κρόταφο» της απερχομένης κυβερνήσεως που κόστισε στον Ελληνικό λαό άνω των εκατόν δις. ευρώ. Ισχυρίζεται δε , ότι χάρις στα χαμηλά επιτόκια του ευρώ η Ελλάδα εξοικονόμησε το 7% του ΑΕΠ το 2018.

Αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει , πώς συνέβη κι το ΑΕΠ αυξήθη πέρυσι μόλις 1,2% κι’ εφέτος καρκινοβατεί ακόμη και ο Τουρισμός;

Κι’ άλλοτε ο «επικεφαλής» του ΕΜS έχει χρησιμοποιήσει παραπλανητικά στοιχεία εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας ,όπως ότι της παρεσχέθη «πρωτοφνής χρηματοδοτική βοήθεια 240 δις. ευρώ».

Το ορθόν είναι με το ποσόν αυτό εσώθησαν οι Γερμανικές , Γαλλικές και Ολλανδικές Τράπεζες που κατείχαν Ελληνικά ομόλογα και επεβαρύνθη το δημόσιο χρέος της Ελλάδος με άλλα 80 δις. ευρώ , συγχρόνως με την καταστροφή του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος.

Ο χέρ Ρέγκλινγκ εις μίαν προ έτους συνέντευξη του στο Γερμανικό περιοδικό  ΝΤΕΡ ΣΠΗΓΚΕΛ παρεδέχθη ότι «δεν κάναμε σωστά την δουλειά μας με την Ελλάδα και ότι έπρεπε ενωρίτερα να γίνη το «κούρεμα» των ομολόγων αντί του 2012… αλλά δεν υπήρχε εγχειρίδιο για την κρίση». Θυμίζει έτσι τον Ιουλιανό τον Παραβάτη για τον οποίον έγραψε ο Κων/νος Καβάφης το παρακάτω ποίημα , ελαφρώς παραφρασμένο υφ’ημών λόγω επικαιρότητος.

 

Ουκ έγνως Κλάους

Για τα οικονομικά μας παθήματα, ο κούφος …Ρέγκλινγκ

είπεν « Ανέγνων , έγνων ,κατέγνων». Τάχατες μας εκμηδένισε με το κατέγνων  του, ο γελοιοδέστατος.

Τέτοιες εξυπνάδες  όμως πέρασι δεν έχουν σε μας

τους ΄Ελληνες . «Ανέγνως αλλ’ ουκ έγνως. Ει γαρ έγνως ουκ αν κατέγνως» , απαντήσαμε αμέσως.

Διαβάστε ακόμα