Λίγο πριν την έξοδο από τη ΔΕΠΑ βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Δ. Τζώρτζης. Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), υπό τον Γιώργο Σταθάκη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 

των μετόχων της ΔΕΠΑ (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) αποφασίστηκε να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία θα προχωρήσει σε ανάκληση του διορισμού του κ. Τζώρτζη. Αναμένεται ότι θα ακολουθήσει η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΑ, το οποίο θα πάρει την απόφαση να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου στον νυν πρόεδρο της εταιρείας κ. Άρη Δότση.

Έτσι, πλέον το ζήτημα της αποκατάστασης της ηρεμίας στη ΔΕΠΑ βρίσκεται στα χέρια κυρίως του βασικού μετόχου της, του ΤΑΙΠΕΔ (κατέχει το 65% της ΔΕΠΑ). Η επιχείρηση παραμένει στην ουσία ακέφαλη μετά την πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ προ δεκαημέρου να ζητήσει την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου. Η κίνηση του κ. Σταθάκη ήρθε όταν ο κ. Τζώρτζης έδωσε εντολή να κηρυχθεί η απεργία των εργολαβικών εργαζομένων στη ΔΕΠΑ ως παράνομη και καταχρηστική, ενώ υπήρχε και δυσαρέσκεια όσον αφορά στους χειρισμούς του στα σχέδια διάσπασης της εταιρείας και πώλησης της.

Η αναστάτωση στη εταιρεία ξεκίνησε με την άρνηση του κ. Τζώρτζη να αποχωρήσει. Όπως υποστηρίζουν πηγές της ΔΕΠΑ, αρχικά απαίτησε να του καταβληθεί αποζημίωση προκειμένου να εγκαταλείψει τη θέση του, ενώ στη συνέχεια φέρεται να επικαλέστηκε τον «υπηρεσιακό» χαρακτήρα της κυβέρνησης προκειμένου να παρατείνει την παραμονή του. Από την πλευρά του, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος υποστηρίζει ότι έχει ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και ζητά εξηγήσεις για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Πάντως, για την παραλυσία της εταιρείας, τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και οι υπηρεσίες της ΔΕΠΑ είχαν ζητήσει απ’ τους μετόχους της εταιρείας αλλά και το ΥΠΕΝ να προχωρήσουν στις απαραίτητες κινήσεις ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία στην επιχείρηση. Έτσι αποφασίστηκε να συγκληθεί η χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταθάκης πρότεινε να αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ, ως πλειοψηφών μέτοχος, εντός των επόμενων ημερών (πιθανώς έως και την Παρασκευή) πρωτοβουλίες για την άρση του αδιεξόδου καθώς και την αποκατάσταση της κανονικότητας εντός της εταιρείας. Όπως αναφέρουν κύκλοι των μετόχων, το κύριο μέλημά τους είναι η αποτροπή οποιασδήποτε περαιτέρω απομείωσης της αξίας της ΔΕΠΑ από τη συνεχιζόμενη παραλυσία στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, με δεδομένο ότι η επιχείρηση οδεύει (πλέον μετά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές) προς αποκρατικοποίηση.