Το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ-DEB της «Ισότητας και Φιλίας», υπό την ηγεσία της κας Τσιγδέμ Ασαφόγλου, 32 ετών, κατέστη πρώτο κόμμα στην δυτική Θράκη. Στον ακριτικό Έβρο, επανεμφανίσθη το διχαστικό κόμμα του Σαδίκ. Δήμαρχος Αρριανών εξελέγη ο κ.Αμετ Ριτβάν με 53%, του Ιάσμου ο κ. Μουμίν Όντερ με 66% και της Μύτκης ο κ. Ντελή Χουσεήν Ριτνάν με 54%. 

Στην Ροδόπη το ΚΙΕΦ πήρε την πρώτη θέση με 38% και στην Ξάνθη έλαβε 20%.

Το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, χειραγώγησε τους Πομάκους και τους Ρόμα κι’ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν και Ζεημπέκ στην Ξάνθη  δραστηριοποιήθησαν δια την δημιουργία Τουρκικών «παραλλήλων δομών» με εκείνες του Ελληνικού κράτους στη περιφέρεια αυτή.

Τα περιστατικά αυτά είναι ενδεικτικά της διεισδύσεως της Τουρκίας στην Θράκη και στον Έβρο και της αλλοιώσεως του περιεχομένου της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923 που ομιλεί σαφώς και απεριφράστως περί «Μουσουλμανικής μειονότητος» και όχι Τουρκικής στην δυτική Θράκη.

Δυστυχώς τα αναθωρητικά σχέδια της Τουρκίας ενισχύει η Ελληνική πλευρά. Πρώτα ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου συνήνωσε τους δήμους της περιοχής Χριστιανών και Μουσουλμάνων, υπακούωντας στα κελεύσματα της Ευρώπης. Ακολούθως ήλθε ο σ. Τσίπρας που απεδέχθη ως υποψηφίους όσους δηλώνουν στις εκλογές ως «Τούρκοι» και τέλος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να δημιουργήσει «Μουσουλμανικό Συμβούλιο», λησμονών ότι παρόμοια θρησκευτικά συμβούλια έφθασαν να κατευθύνουν την Ελληνική πολιτική στο παρελθόν.

Η εθνομηδενιστική πολιτική μετά το 1974 βρήκε γόνιμο έδαφος στην Δ. Θράκη η οποία εμφανίζει σήμερα την εικόνα ενός νέου Κοσσυφοπεδίου εν δυνάμει, με τις ευλογίες της ελιτιστικής Δύσεως.

Εν τούτοις, ένα εθνικό μήνυμα εξέπεμψε η εκλογή του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα ως δημάρχου Θεσσαλονίκης με 66% στις επαναληπτικές εκλογές, που δεν έσβησε μόνον την αθλία πολιτεία του Μπουτάρη στο Μακεδονικό αλλά ξεπέρασε και τον εκλεκτό της ΝΔ, Ν.Ταχιά, που ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσ/κης δεν αντέδρασε αρκούντος στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών ως «Ζέρβας». 

Επιτέλους αφυπνίσθη ο πατριωτισμός των Ελλήνων ως πολιτικό αντανακλαστικό και όποιο κόμμα αγνοήσει το γεγονός αυτό, θα έχει την τύχη του εθνοκτόνου ΣΥΡΙΖΑ.