Οι Αμερικανοκινεζικές εμπορικές διαπραγματεύσεις έχουν τελματωθή, σύμφωνα με το πρακτορείο Μπλούμπεργκ, εξ αιτίας της υπαναχωρήσεως της Κινεζικής αντιπροσωπείας από τις προηγούμενες παραχωρήσεις, με την δικαιολογία ότι δεν είναι βέβαιον εάν με την συμφωνία που αναμένετο να επιτευχθή, η Αμερική θα ήρε τους δασμούς επί σειράς βασικών κινεζικών προϊόντων που εισάγονται στην μεγάλη αγορά της.

Το ανακύψαν ζήτημα είναι σοβαρό καθώς σειρά συμφωνιών εξαρτώνται από την αμοιβαιότητα και επηρεάζει σήμερα τις διεθνείς αγορές αξιών καθώς επίσης ανακύπτει και κάποια αμφιβολία για την στάση της Αμερικανικής Κεντρικής Τραπέζης, του ΦΕΝΤ, που συνεδριάζει αργότερα σήμερα.

Ο φόβος αιφνιδίας ανόδου των επιτοκίων επισκιάζει την ψυχολογία των επενδυτών που θα ήσαν έτοιμοι να τολμήσουν αγορές μετοχών διεθνών εταιριών.

Κατά πληροφορίες της Γωλλ Στρήτ Τζώρναλ, οι Αμερικανοκινεζικές διαπραγματεύσεις ευρίσκονται εις το τελειούσθαι και οι Αμερικανοί συνομιλητές είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν για το Πεκίνο την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να  συμφωνήσουν, γεγονός που θα ανακούφιζε τις ανησυχίες τις χρηματαγορές, του διεθνούς εμπορίου και των ναυλαγορών.

Συνεπώς η αδημονία των αγοραστών θα παραταθή έως τις αρχές Απριλίου και τα στοιχήματα θα κερδίσουν οι τολμηροί ή εκείνοι που έχουν εσωτερική πληροφόρηση για το αποτέλεσμα των δύο συνεδριάσεων, του ΦΕΝΤ και του Πεκίνου.

H άλλη υπαναχώρηση αφορά στην Βρεταννίδα πρωθυπουργό Δωροθέα Μαίη που ζητεί μικρή παράταση των διαπραγματεύσεων για την Βρεταννική αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.