Στην αντικατάσταση του οδοφωτισμού του δήμου Μεσσήνης προχωράει η δημοτική αρχή. Το έργο θα αναλάβει ο ΟΤΕ και η εταιρεία Globitel, με τη συνεργασία των δυο οργανισμών να διαρκεί 12 χρόνια, αφήνοντας όφελος στο δήμο της Μεσσήνης 3,5 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή το έργο θα ξεκινήσει μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο, με την αντικατάσταση 11.000 -12000 λαμπτήρων. «Ιστορική στιγμή» για το δήμο Μεσσήνης χαρακτήρισε το έργο της ενεργειακής εξοικονόμησης στον οδοφωτισμό ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε χθες. «Ο Δήμος θα είναι πιο φωτεινός και το ταμείο του θα γεμίσει με 3,5 εκατ. ευρώ, χωρίς ο δήμος να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ», σημείωσε ο κ. Τσιώνης επισημαίνοντας πως «τη χρονιά που μας πέρασε ο δήμος ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για το συγκεκριμένο έργο, προυπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ».  «Εκφράζω την ικανοποίηση μου γιατί το στοίχημα του δήμου για την ενέργεια ο δήμος Μεσσήνης το κέρδισε», είπε καταλήγοντας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Globitel Τάρεκ Αλ Γκιζαουι ανέφερε πως «είναι ημέρα χαράς και ευθύνης με την αντικατάσταση του συνόλου του φωτισμού του δήμου Μεσσήνης με φωτιστικά τεχνολογίας led και εγγυόμαστε πάνω από 75% της ενεργειακής εξοικονόμησης». Σε σχέση με το έργο της συντήρησης τόνισε πως θα το αναλάβει η ένωση των δύο εταιρειών, για τα επόμενα 12 χρόνια. Επιπλέον, υπογράμμισε πως θα αναπτυχθεί μια σύγχρονη πλατφόρμα διαχείρισης του οδικού φωτισμού. Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως η αλλαγή του οδοφωτισμού θα γίνει με την εμπλοκή των τοπικών φορέων. Η εμπλοκή τους θα έχει θετικό αντίκτυπο για την τοπική οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Η ενεργειακή εξοικονόμηση είναι μονόδρομος για τις επόμενες γενιές και η ενεργειακή εξοικονόμηση θα προκύψει από την αντικατάσταση 10.000- 11.000 λαμπτήρων», σημείωσε ο διευθυντής υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού του δήμου Μεσσήνης, Βασίλης Κουτίβας, ενώ ανέφερε πως η αμοιβή του αναδόχου θα προκύπτει από το ποσό της εξοικονόμησης

Εκτός από το δήμο Μεσσήνης η εταιρεία Globitel παρέδωσε πριν από έξι μήνες το έργο αλλαγής του οδοφωτισμού στο δήμο Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης. Ειδικότερα, ανέλαβε να εγκαταστήσει φωτιστικά LED Street lights ισχύος 60w, 90w, 150w με απόδοση μεγαλύτερη από 110 lm/w. Παράλληλα, όπως στο δήμο Μεσσήνης το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση έξυπνου συστήματος τηλεδιαχείρισης. Ανάλογες συμβάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλους δήμους της Ελλάδας.