Τρίτη συνεχόμενη πτώση κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου ανήλθε στα €60,08/MWh, δηλαδή μειωμένη σε ποσοστιαία βάση κατά 9,11% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €70,61/MWh και στα €0,00/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε το προηγούμενο επταήμερο, επετεύχθη την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, φτάνοντας τα €66,04/MWh.         

 

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η νέα μείωση της μέσης ΟΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα οφείλεται στα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία επέφεραν πτώση στη ζήτηση ηλεκτρισμού κατά 62 GWh (-7%) σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα η συνεισφορά των ΑΠΕ αυξήθηκε κατά 35 GWh (+15%) λόγω της ισχυρής αιολικής παραγωγής.