Η ανάπτυξη συστημάτων οικιακής αποθήκευσης ενέργειας έφτασε σε ύψη ρεκόρ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, ανακοίνωσε η Ένωση Ενεργειακής Αποθήκευσης (ESA)

Η τελευταία έκθεση παρακολούθησης της αποθήκευσης ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών από την GTM Research και την ESA κατέδειξε ότι 36 εκατομμύρια μεγαβατώρες οικιακών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, που συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο αναπτύχθηκαν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την ESA.

Τούτο ισοδυναμεί με τον όγκο αποθήκευσης ενέργειας που καταγράφηκε, από κοινού, τα προηγούμενα τρία τρίμηνα υπογράμμισε η ESA.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Καλιφόρνια και η Χαβάη απετέλεσαν το 74% των οικιακών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας κατά τη διάρκεια του εν λόγω τριμήνου.

«Η αλλαγή των κανόνων καθαρών μετρήσεων και η αύξηση του ενδιαφέροντος των πελατών για εφεδρική και ηλιακή αυτοκατανάλωση ήταν οι βασικοί λόγοι που απέφεραν το τρίμηνο -ρεκόρ στην αγορά οικιακής αποθήκευσης ενέργειας», ανέφερε ο Brett Simon, κορυφαίος αναλυτής της GTM Research και project manager της έκθεσης US Energy Storage Monitor.

«Περισσότερες εταιρείες εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών προσφέρουν περισσότερα προϊόντα οικιακής αποθήκευσης από ποτέ στο παρελθόν και θεωρούν την οικιακή αποθήκευση ενέργειας ως σημαντικό τομέα ανάπτυξης της αγοράς, ιδίως επειδή οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας εφαρμόζουν τιμολογήσεις ελάχιστου χρόνου χρήσης και μειώνουν την αποζημίωση των καθαρών μετρήσεων. Η πολιτική αυτή αναμένεται να συνεχιστεί καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι ρυθμιστικές αρχές εργάζονται απο κοινού για να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα επίπεδα διείσδυσης των ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, τα οποία λειτουργούν ως μοχλός αύξησης της ζήτησης οικιακής αποθήκευσης ενέργειας», συνέχισε ο ίδιος.

Η Kelly Speakes-Backman, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ESA, δήλωσε επίσης ότι με την αγορά αποθήκευσης ενέργειας στις Η.Π.Α να εμφανίζει μια συνεχιζόμενη ανοδική τροχιά ανάπτυξης, στο πρώτο τρίμηνο του 2018, η αγορά κινείται ολοένα πλησιέστερα στο να υλοποιήσει τα σχέδια που είχε θέσει, για 35 γιγαβάτ σε νέες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας έως το 2025.

(Anadolu Agency, 08/06/2018)