Στη Συνήθεια να Μην Έχουν Ιδέα Τι Κάνουν Αποδίδεται η Μανία των Πρωθυπουργών να Πετούν με F-16

energia.gr
Τρι, 17 Οκτωβρίου 2017 - 19:51
Στη μακρά λίστα των πρωθυπουργών οι οποίοι έκαναν βόλτα με πολεμικό αεροπλάνο τύπου F-16 και έβγαλαν και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, ήρθε να προστεθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, απογειώθηκε από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, αφού πρώτα ενημερώθηκε για το σχέδιο πτήσης, φόρεσε την κατάλληλη στολή του ιπταμένου και μπήκε στο αεροσκάφος με έναν από τους πιο έμπειρους αξιωματικούς της μονάδας. Με το μαχητικό, έκανε βόλτα πάνω από το Αιγαίο, κοιτώντας αρκετά συχνά τον εαυτό του στην αντανάκλαση του κόκπιτ.

Μετά το πέρας της πτήσης, εμφανώς ενθουσιασμένος, έκανε δηλώσεις και έδειξε αποφασισμένος να πιλοτάρει μια μέρα και μόνος του ένα αεροσκάφος. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Τήνου όμως, η συμπεριφορά αυτή των πολιτικών ηγετών της χώρας, μόνο τυχαία δεν είναι.

« Όλοι οι πρωθυπουργοί έχουν συνηθίσει να βρίσκονται σε μέρη και καταστάσεις, στα οποία δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν κι έτσι είτε απλά αφήνουν άλλους να ενεργήσουν, είτε αυτοσχεδιάζουν. Έτσι, όλοι οι αρχηγοί του κράτους μας αισθάνονται απίστευτη εξοικείωση μέσα στους στενούς χώρους ενός F-16, με τόσα άγνωστα σε αυτούς κουμπάκια», σχολίασε επιστήμονας που μελέτησε προσεκτικά τη συμπεριφορά όλων των πρωθυπουργών την τελευταία εικοσαετία.

Το «Κουλούρι», ζήτησε ένα σύντομο σχόλιο από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος όμως βρισκόταν σε ένα τσίρκο, προκειμένου να δαμάσει λιοντάρια με τη βοήθεια ειδικού εκπαιδευτή.

(από www.tokoulouri.com, 13/10/2017)