Και Εγένετο η «Παγκόσμια Εκκλησία Κάνναβης»

Τετ, 16 Αυγούστου 2017 - 11:52
Σε μια χώρα όπου σου αναγνωρίζεται να λατρέψεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι σαν θεό ήταν μάλλον ζήτημα χρόνου να αποκτήσει τη δική του Εκκλησία και το «άγιο χασισάκι». Η Παγκόσμια Εκκλησία Κάνναβης στο Ντένβερ του Κολοράντο ιδρύθηκε από τους πιστούς του κινήματος των «Ανυψωτιστών». 

Το εκκλησίασμα, γράφει ο Observer, συγκεντρώνει από τις 20 Απριλίου του 2016 μια ομάδα φίλων που συνήθιζαν να μαζεύονται για να καπνίζουν μαριχουάνα. Ο Στιβ Μπερκ, απόφοιτος του Γέιλ, ζούσε την εποχή εκείνη σε μια παλιά εκκλησία. Ηταν ένα κτίριο που οι γονείς του, μεσίτες στο επάγγελμα, σχεδίαζαν να μετατρέψουν σε συγκρότημα διαμερισμάτων.Ο Στιβ και οι φίλοι του είχαν μόλις μετακομίσει από το Μαϊάμι στο Κολοράντο για να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη βιομηχανία της κάνναβης, η κατοχή και η χρήση της οποίας είχε απελευθερωθεί σε εκείνη την πολιτεία από τον Ιανουάριο του 2014. 

«Αρχίσαμε να κάνουμε ηλίθιες, φανταστικές συζητήσεις γύρω από την ιδέα της ίδρυσης μιας Εκκλησίας» διηγείται. Τελικά ο Στιβ κατάφερε να πείσει τους δικούς του να του αφήσουν το κτίριο. Και εννέα μήνες μετά, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Μαριχουάνας (20 Απριλίου), η Παγκόσμια Εκκλησία της Κάνναβης άνοιγε τις πόρτες της για τους πιστούς.

Απ’ έξω, γράφει η βρετανική εφημερίδα, φαίνεται μια κανονική εκκλησία. Μέσα είναι διακοσμημένη με ψυχεδελικά σχέδια και χρώματα. Ο ιερέας διδάσκει στους πιστούς να χρησιμοποιούν το «ιερό φυτό» ώστε να «βγάζουν από μέσα τους ό,τι καλύτερο έχουν και να εμπλουτίζουν την κοινότητα με μια νέα δημιουργικότητα». Η κατανάλωση στη λειτουργία απαγορεύεται δεδομένου ότι οι νόμοι του Κολοράντο απαγορεύουν οποιοδήποτε είδος καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και συγκεντρώσεις. Στις «ιδιωτικές» όμως η εκκλησία γίνεται ντουμάνι. Και πώς αλλιώς; Οι πιστοί ξεπερνούν ήδη τους 1.400.

(Πηγή: protagon.gr/The Observer)

Διαβάστε ακόμα