Στολή Αστροναύτη Παρήγγειλε ο Π. Καμμένος Μετά την Ανακάλυψη της NASA

energia.gr
Σαβ, 25 Φεβρουαρίου 2017 - 11:51

Μία πλήρως εξοπλισμένη στολή αστροναύτη παρήγγειλε χθες το βράδυ από το ίντερνετ ο Πάνος Καμμένος, μετά την ανακοίνωση της NASA σχετικά με την ανακάλυψη επτά εξωπλανητών με συνθήκες κατάλληλες για ζωή γύρω από το άστρο Trappist-1, σε απόσταση μόλις 40 ετών φωτός από τη Γη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδροςτων Ανεξάρτητων Ελλήνων παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη Τύπου της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του για τον εντοπισμό των «γήινων» πλανητών, τουλάχιστον τρεις από τους οποίους είναι πιθανό να διαθέτουν ωκεανούς νερού στην επιφάνειά τους.

Ταυτόχρονα άρχισε να ψάχνει στο διαδίκτυο για διαστημικό εξοπλισμό προς πώληση, κάνοντας αρχικά προσφορά σε πλειστηριασμό ενός Μαλαισιανού στο E-bay, προτού αγοράσει τελικά τη στολή από την ιστοσελίδα spacetravellers.com.

«Βρήκαμε τα αδερφάκια της Γης, τώρα μένει να ταξιδέψουμε μέχρι εκεί και να συναντήσουμε τους εξωγήινους αδελφούς μας» ακούστηκε να αναφωνεί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος εμφανίζεται πεπεισμένος πως κάποιοι τουλάχιστον από τους πλανήτες διαθέτουν νερό σε υγρή μορφή. «Δεν μπορεί να είναι τυχαίο άλλωστε ότι τοπλανητικό σύστημα βρίσκεται στον αστερισμό του Υδροχόου, που είναι το ζώδιο του νερού» συμπλήρωσε.

«Όλες οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας τώρα πρέπει να είναι για την οργάνωση της αποστολής. Πρέπει να κατασκευάσουμε ένα δυνατό αστρόπλοιο που να ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός και σε 40 χρόνια θα είμαστε εκεί» τόνισε στην οικογένειά του, εκφράζοντας την επιθυμία του να συμμετάσχει ο ίδιος στην αποστολή όταν έρθει η ώρα.

Τέλος, σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ν. Παππά ουπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε την επίσπευση των διεργασιών για τη δημιουργία και τη στελέχωση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, επισημαίνοντας πως «ηπατρίδα μας δεν πρέπει να χάσει το τρένο του αποικισμού του Διαστήματος».

(tokoulouri.com)