Η εκλογή Τράμπ κατετρόμαξε πολλούς. Εις την Ελλάδα εκλαύσαμε γοερώς για το πλήγμα το οποίο εδέχθη η….. «Δημοκρατία» με την αποτυχία της νεοψυχροπολεμικής και ρωσοφοβικής κυρίας Κλίντον, γνωστής «δημοκράτισσας» με αρκετές εκατοντάδες νεκρούς στο ενεργητικό της από την δήθεν «Αραβική Άνοιξη»

Η εκλογή Τράμπ κατετρόμαξε πολλούς. Εις την Ελλάδα εκλαύσαμε γοερώς για το πλήγμα το οποίο εδέχθη η….. «Δημοκρατία» με την αποτυχία της νεοψυχροπολεμικής και ρωσοφοβικής κυρίας Κλίντον, γνωστής «δημοκράτισσας» με αρκετές εκατοντάδες νεκρούς στο ενεργητικό της από την δήθεν «Αραβική Άνοιξη», η οποία εξελίχθη εις « ισλαμιστικό αιμοσταγή χειμώνα» εις το Μαγκρέμπ ( Λιβύη κ.τ.λ.), εις την Υποσαχάρια Αφρική, εις το Μαλί, εις τη Νιγηρία, εις την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, εις την Ερυθραία, εις την Αίγυπτο και, τελικώς, εις το Ιράκ και εις την βάρβαρη αθλιότητα του δι’ αντιπροσώπων πολέμου ( proxy war) της Συρίας με τις γνωστές επιπτώσεις των προσφυγικών ροών δια την ΕΕ και ιδιαιτέρως δια την Ελλάδα. Επίσης, την εγκατάσταση της ισλαμοφασιστική Κυβερνήσεως στην Άγκυρα με την αναθεωρητική ασυδοσία του Ερντογάν. Κρίναμε εδώ εις στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ και αρκετέ πολιτικά κόμματα δι’ εκπροσώπων τους, ότι η διεθνής Δημοκρατία και η Ειρήνη επλήγησαν καιρίως με την απώλειαν του προεδρικού θώκου από την ανωτέρω κα Κλίντον. Δεν το κατανόησα για να είμαι ειλικρινής.

Θρηνεί και η Γερμανία όμως για το πλήγμα που υπέστη η .… «Δημοκρατία», και δια το πιστόν : 1) Για την πιθανή απώλεια κερδών από την προνομιακή ενεργειακή σχέση της με την Μόσχα, ενόψει της εξαγγελθείσης πολιτικής Μόσχας-Ουάσιγκτων από τον νεοεκλογέντα Ντόναλντ Τζων Τράμπ. 2) Ανησυχία ανασχέσεως της προϊούσης κατοχής της εις τον Ευρωπαϊκόν Νότον και κατόπιν σε ολόκληρη την ΕΕ (ή ότι θα έχει απομείνει από αυτήν). 3) ανησυχία για την αφύπνιση της αγγλοσαξονικής δυσανεξίας του «Νέου Λονδίνου» και της «Νέας Ουάσιγκτων» έναντι του ηγεμονισμού της. Λογικόν συμπέρασμα λοιπόν εις Αθήνας να είναι, ότι, πιθανόν, η εξέλιξις αυτή να μην είναι και τόσον αρνητική για την Ελλάδα…..

Θρηνούν και τα Élysées, των νεοσυντηρητικών και σοσιαλδημοκρατικών συμμάχων της νεοψυχροπολεμικής και ρωσοφοβικής Διοικήσεως Ομπάμα-Κλίντον των συσκυλευσάντων Λιβύην τέ και Συρίαν και συνεργασθέντων εις την ψευδεπίγραφον, αιμοσταγή, ουαχαβιτική, αδελφομουσουλμανική, ισλαμιστική «Αραβική Άνοιξη», δια την αποκόμιση οφελών από την ανοχή των βαρβάρων σαλαφιστικών κινημάτων στην Συρία, αλλά….με το …..αζημίωτον! Φυσικά, το αίμα των « Charlie Hebdo», Bataclan και Νικαίας δεν υπολογίζεται ενώπιον της ταυτοχρόνου σαουδαραβικής αγοράς γαλλικών όπλων, ύψους 3,5 δις δολλαρίων, «για τον στρατό του Λιβάνου» !

Εθρήνησαν οι ίδιοι για το πλήγμα του Brexit εις την Δημοκρατικήν Ευρώπην! Τότε ο βρεταννικός λαός ήτο ρατσιστής, ξενόφοβος, κ.τ.λ. Εστηλίτευσαν το αποτέλεσμα δημοκρατικού δημοψηφίσματος, ως μη συνάδον με την «παγκοσμιοποιητική» ιδεολογική αισθητική τους. Συνεπώς ας… καταργήσουμε τις εκλογές και «ας…. αλλάξουμε λαό» και όχι διοίκηση!

Εθελοτυφλούντες, και νεοφιλευθεριάζοντες, ημείς, ο δυτικός κόσμος, αδιαφορήσαμε για τις κοινωνικές, ανθρωπιστικές και ηθικές αξίες υποκρινόμενοι ότι τις προστατεύουμε! Αδιαφορήσαμε για την ανάγκη εθνοσυνειδησίας και προστασίας των πολιτισμικών ταυτοτήτων των λαών, υποτάσσοντας εις έναν διεθνο-καπιταλιστιλως διακινούμενο «διεθνή εφεδρικό βιομηχανικό στρατό» αντλούμενον (επιλεκτικά) από χώρες που προηγουμένως διαλύσαμε…. «για την Δημοκρατία», ψευδεπιγραφούντες τον «πολύπολιτισμόν» και την δήθεν «προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» ( à la carte, όμως) ! Επαναλάβαμε τις πλέον απεχθείς νέο-αποικιοκρατικές μεθόδους όπου τα ενεργειακά και λοιπά ηγεμονικά συμφέροντα μας προσέκρουαν στις «κακοποιές βουλήσεις απολυταρχικών ηγετών»! Αγνοήσαμε την αναδυομένη πραγματικότητα του πολυπολιτικού κόσμου!

Η αλήθεια είναι όμως ότι εάν, λέγω εάν , ο Πρόεδρος Τράμπ υλοποήσει από πλευράς του την προεκλογικώς δηλωθείσα σύγκλιση Μόσχας-Ουάσιγκτον, θα προάγει την διεθνή ειρήνη και θα βοηθήσει την Ελλάδα, διότι : α) Καταργούνται τα ψυχροπολεμικά εμπάργκο των ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς Ρωσία. β) Αναθεωρείται η δυνατότητα διελεύσεως ρωσικού φυσικού αερίου από τα Ελληνικά εδάφη. γ) Παύουν να ισχύουν οι νεοοθωμανικοί εκβιασμοί έναντι μιας ρωσοφοβικής Ουάσιγκτων ακυρουμένης της ρωσοφοβίας. δ) Τερματίζεται συντόμως ο πόλεμος στην Συρία και μειούνται οι μεταναστευτικές ροές. Ορθολογιζόμενοι λοιπόν ας κατανοήσουμε ότι δεν θα υπαγορεύσουμε εμείς στις ΗΠΑ ποιόν θα εκλέξουν πρόεδρο! Εμείς οφείλουμε να συνεργασθούμε προσέχοντας πάντα τα θετικά σημεία που μπορεί να έχει η πολιτική του στα εθνικά μας συμφέροντα. Πάντα πρέπει να προσέχουμε όμως την ισχύ του «διαχρονικού» apart στις δομές του αμερικανικού ΥΠΕΞ. Ο φόβος φυλάει τα έρημα……

*Καθηγητής Γεωπολιτικής Θεωρίας ΕΚΠΑ