Κάθε Πολίτης Άνω των 12 Ετών θα Δικαιούται Μια Πρόταση το Χρόνο για Εξεταστική στη Βουλή

energia.gr
Παρ, 8 Απριλίου 2016 - 18:17
Δικαίωμα υποβολής μίας πρότασης κάθε χρόνο για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, με θέμα της επιλογής του θα έχει στο εξής κάθε πολίτης άνω των 12 ετών, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της εβδομάδας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για την κατάθεση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής του Κοινοβουλίου οι πολίτες θα αρκεί να προσέρχονται σε ΚΕΠ της περιοχής τους και να πληρώνουν ένα παράβολο της τάξης των 20 ευρώ. Οι πολίτες θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, θα εσωκλείουν μια φωτογραφία ταυτότητας για τυχόν ρεπορτάζ σε εφημερίδες ή τηλεοπτικά δελτία και θα αναφέρουν το αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής που επιθυμούν, χωρίς περιορισμό.

Ήδη, λίγες ώρες αφότου το σχέδιο είδε το φως της δημοσιότητας, ομάδες πολιτών μεταξύ άλλων έχουν εκφράσει την επιθυμία να καταθέσουν προτάσεις για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τα αίτια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, την περίοδο της πολυμετοχικότητας του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού 2008 - 2012 καθώς και το κλείσιμο των περισσοτέρων καταστημάτων παγωμένου γιαουρτιού της Αθήνας από το 2014 έως σήμερα.

Στον αντίποδα, έντονες είναι οι αντιδράσεις από συλλόγους δεκάχρονων και εντεκάχρονων ανά την Επικράτεια, οι οποίοι θεωρούν πως αποκλείονται άδικα από τις προβλέψεις του νέου νομοσχεδίου, τονίζοντας πως «βάσει των όσων έχουμε παρακολουθήσει στην ελληνική Βουλή τα τελευταία χρόνια, θεωρούμε πως είμαστε παραπάνω από ικανοί να κάνουμε κι εμείς προτάσεις για εξεταστικές».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου των δανειστών κρίνουν το μέτρο ως εισπρακτικό και θεωρούν πως με την κατάλληλη προώθηση μπορεί να αποφέρει έσοδα μεγαλύτερα από τον ΕΝΦΙΑ και την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα μαζί.

(www.tokoulouri.com)