ΟΦΥΠΕΚΑ: Γιορτάζουμε με περισσότερες από 40 εκδηλώσεις την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

ΟΦΥΠΕΚΑ: Γιορτάζουμε με περισσότερες από 40 εκδηλώσεις την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
energia.gr
Δευ, 27 Μαΐου 2024 - 13:52

Κάλεσμα προς τους κατοίκους όλου του κόσμου να συμμετέχουν στις προσπάθειες αποκατάστασης των οικοσυστημάτων απευθύνει ο ΟΗΕ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Με το σύνθημα We are #GenerationRestoration, στη φετινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα

που αντιμετωπίζει ο πλανήτης Γη, o OHE τονίζει «δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, αλλά μπορούμε να φυτέψουμε δάση, να αναζωογονήσουμε τις πηγές του νερού, να επαναφέρουμε τα εδάφη. Είμαστε η γενιά που μπορεί να συμφιλιωθεί με τη γη».

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε το 1973 από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και από τότε φέρνει στο προσκήνιο τις πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, προσκαλώντας τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, να δεσμευτούν για την προστασία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι, από περισσότερες από 150 χώρες, συμμετέχουν κάθε χρόνο σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τον εορτασμό της.

Οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και οι Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας μας γιορτάζουν φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με περισσότερες από 40 εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα, από την Ήπειρο και τις Πρέσπες ως τη Ροδόπη και τον Έβρο, από την Αττική έως τα Δωδεκάνησα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξεναγήσεις και πεζοπορίες στη φύση, ενημέρωση στα Κέντρα Πληροφόρησης, δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, αλλά και ενημερωτικές ημερίδες. Θα πραγματοποιηθούν από την Κυριακή 2 Ιουνίου έως και την Κυριακή 8 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το διαδραστικό χάρτη των εκδηλώσεων, μέσω του ιστότοπου: https://worldenvironmentday2024.necca.gov.gr