Η Μέση Ανατολή πλήττεται Περισσότερο από τους Καύσωνες

Η Μέση Ανατολή πλήττεται Περισσότερο από τους Καύσωνες
energia.gr
Δευ, 27 Μαΐου 2024 - 09:45

Η αύξηση των θανάτων παγκοσμίως από καύσωνες έχει πλήξει περισσότερο τη Μέση Ανατολή. Υπήρξαν περίπου 4.300 επιπλέον θάνατοι κατά το μέσο καλοκαίρι της δεκαετίας του 2010, μια αύξηση από 2.400 τη δεκαετία του 1990, και η πιο απότομη αύξηση σε οποιαδήποτε περιοχή παγκοσμίως.Το Ιράκ και η Συρία είναι από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο, ενώ το ποσοστό

στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία μειώθηκε, πιθανότατα λόγω της καλύτερης ιατρικής περίθαλψης και των καλύτερων συνθηκών εργασίας και των ευρύτερα διαθέσιμων κλιματιστικών.

Η "νέα κανονικότητα" των ακραίων καιρικών συνθηκών στον Κόλπο θα απαιτήσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τομείς όπως η αντιπλημμυρική προστασία.

Ο θαλάσσιος πάγος γύρω από την Ανταρκτική έφθασε πέρυσι σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, πιθανότατα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τον ρυθμό απώλειας πάγου από την ήπειρο, καθώς αφαιρεί αποτελεσματικά "βύσματα" από τους παγετώνες, και θα βλάψει τα ενδιαιτήματα των πιγκουίνων, των φαλαινών και άλλων ζώων.