Η Adnoc πραγματοποίησε την πρώτη της διεθνή επένδυση στο LNG, αποκτώντας 11,7% στην πρώτη φάση του Rio Grande, ενός έργου εξαγωγής LNG που αναπτύσσεται στο Τέξας από την NextDecade. Το έργο θα παράγει 27 εκατομμύρια τόνους ετησίως, όταν θα βρίσκεται σε πλήρη δυναμικότητα, και περιλαμβάνει έργο δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων.

 

Η Mubadala ανακοίνωσε ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία αυξήθηκαν κατά 9,5% πέρυσι σε 302,2 δισ. δολάρια. Ορισμένες βασικές πρωτοβουλίες περιλάμβαναν την αγορά μισού μεριδίου σε ένα σύστημα μπαταριών και ηλιακών συστημάτων στην Καλιφόρνια, μια επένδυση στην εταιρεία ψύξης κέντρων δεδομένων CoolIT Systems και μια μεγάλη υπεράκτια ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ινδονησία.

Η Saudi Aramco υπέγραψε συμφωνίες με τρεις αμερικανικές εταιρείες για την ανάπτυξη λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα: Aeroseal για την επιδιόρθωση διαρροών εξαερισμού, Spiritus για την άμεση δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα και Rondo, η οποία παράγει μπαταρίες θερμότητας. Η σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία συνεργάστηκε επίσης με τη γαλλική Pasqal για την εγκατάσταση του πρώτου κβαντικού υπολογιστή της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την επίλυση βιομηχανικών προβλημάτων.