Ο διαχειριστής του Βρετανικού δικτύου, National Grid, ανακοίνωσε ότι πουλάει τον τερματικό σταθμό ΥΦΑ Grain. Η συγκεκριμένη μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης φυσικού αερίου είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και εξυπηρετεί ορισμένους από τους σημαντικότερους παίκτες 

στην παγκόσμια αγορά υδρογονανθράκων, όπως η BP, η Engie, και η Uniper. Το τερματικό Grain βρίσκεται στο ομώνυμο νησί, 60 χλμ. ανατολικά του Λονδίνου, στην επαρχία του Κεντ. Η χωρητικότητά του αγγίζει το ένα εκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG και μπορεί να αεριοποιεί 645 GWh την ημέρα. Η ισχύς του ισούται με το 20% της ζήτησης φυσικού αερίου στη Μεγάλη Βρετανία. Πέρα από τη δυνατότητα φόρτωσης, η μονάδα συνδέεται και με δύο τοπικούς αγωγούς.

Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιευτεί πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, ωστόσο η συγκεκριμένη υποδομή διαδραματίζει κομβικό ρόλο στον τρέχον ενεργειακό σχεδιασμό της Ευρώπης. Με τους αγωγούς να έχουν σταματήσει τις επίγειες μεταφορές από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, το ΥΦΑ έχει αναδειχθεί σε “σανίδα σωτηρίας” για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το μεγαλύτερο μέρος του LNG που αγοράζει η Ευρώπη να προέρχεται από τις ΗΠΑ, η Βρετανία αποτελεί σημείο κλειδί για τις ευρωπαϊκές προμήθειες.