Γιώργος Σάτλας, Co-Executive Officer της ICGB AD: Ο Επικεφαλής της Εταιρείας του Ελληνο-Βουλγαρικού Αγωγού Φ. Αερίου Με τη Μεγάλη Εμπειρία σε Διάφορους Τομείς της Αγοράς

Γιώργος Σάτλας, Co-Executive Officer της ICGB AD: Ο Επικεφαλής της Εταιρείας του Ελληνο-Βουλγαρικού Αγωγού Φ. Αερίου Με τη Μεγάλη Εμπειρία σε Διάφορους Τομείς της Αγοράς
energia.gr
Πεμ, 23 Μαΐου 2024 - 19:51

Η εταιρεία ICGB, ο φορέας εκμετάλλευσης του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη δεσμευτική φάση των δοκιμών αγοράς για την επέκταση της χωρητικότητας του αγωγού στα 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως από τα σημερινά 3 bcm. Ο Γιώργος Σάτλας είναι ο Co-Executive Officer της ICGB AD, από ελληνικής πλευράς, καθώς αυτή αποτελεί κοινή επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ισομερώς η βουλγαρική κρατική εταιρεία αερίου «BEH» και η κοινοπραξία IGI Poseidon SA – όπου συμμετέχουν η ελληνική Δημόσια Επιχείρηση Αεριού ΔΕΠΑ και η ιταλική EDISON S.p.A.

Ως γνωστόν, ο αγωγός IGB θέτηκε σε λειτουργία την 1 Οκτομβρίου 2022.

Ο Γιώργος Σάτλας είναι ένα καταξιωμένο στέλεχος με ποικίλο υπόβαθρο και εκτεταμένη εξειδίκευση σε διάφορους κλάδους. Σήμερα, ως εκτελεστικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ICGB AD, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην επίβλεψη των λειτουργιών του διασυνδετήριο ελληνο-βουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB, ως ανεξάρτητου διαχειριστή συστήματος μεταφοράς.

Επιπλέον, ο κ. Σάτλας κατέχει την τιμητική θέση του Αντιπρόεδρου του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία, τονίζοντας περαιτέρω την επιδραστική παρουσία του στην επιχειρηματική κοινότητα.

Με ισχυρό εκπαιδευτικό υπόβαθρο, ο Γιώργος Σάτλας είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και έχει συμπληρώσει την τεχνογνωσία του με πτυχίο MBA. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός προσόντων του έχει επιτρέψει να διαπρέπει τόσο σε τεχνικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο στις διάφορες πτυχές της καριέρας του. Η πλούσια διευθυντική του εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα τον εξόπλισε με μία ολοκληρωμένη κατανόηση των επενδυτικών αρχών και της διαχείρισης ακινήτων, που αποκτήθηκε μέσα από τη συμμετοχή του σε ένα ευρύ φάσμα έργων.

Πριν από τα σημερινά του καθήκοντα, ο κ. Σάτλας κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις σε σημαντικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Υπερταμείου, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, καθώς και και των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών. Αυτές οι διακεκριμένες θέσεις τού έχουν προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για τις περιπλοκές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και βελτίωσε περαιτέρω τις ηγετικές του ικανότητες.

Γενικότερα, ο Γιώργος Σάτλας αποτελεί έναν εξαιρετικά επιτυχημένο επαγγελματία, ο οποίος, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του στην διοίκηση επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς, σήμερα δραστηριοποιείται με επιτυχία στον ενεργειακό τομέα με τη συμβολή του στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.