Στην ονοματολογία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα άτομα που αναμένεται να προταθούν για συμμετοχή στο επόμενο Κολέγιο των Επιτρόπων αναφέρεται σε δημοσίευμα της η ευρωπαϊκή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico

Στην περίπτωση της Κύπρου, το δημοσίευμα παραθέτει ονόματα τα οποία έχουν αναφερθεί σε δημοσιεύματα στην Κύπρο, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης να προτείνει τη Στέλλα Κυριακίδου για διορισμό.

Ειδικότερα, πιθανοί υποψήφιοι σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η σημερινή Επίτροπος Υγείας, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο πρώην Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο νυν Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κύπρος ενδέχεται να λάβει ξανά το χαρτοφυλάκιο της υγείας, αν και «το κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών» όπως αναφέρεται.

Στο δημοσίευμα προστίθεται πως «για μήνες αναμενόταν πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αντικαθιστούσε την Κυριακίδου» καθώς «στις Βρυξέλλες τα πεπραγμένα της θεωρούνταν επίσης ανάμικτα στην καλύτερη περίπτωση», όπως αναφέρεται, ωστόσο οι πιθανότητες επαναδιορισμού αυξάνονται όσο πλησιάζουν οι εκλογές, καθώς «θα ήταν πιο δύσκολο να εξισορροπηθούν τα παράπονα από άλλους που έχουν βλέψεις».

Οι υποψήφιοι για Επίτροποι ορίζονται από την Κυβέρνηση κάθε κράτους μέλους, με την ή τον Πρόεδρο της Επιτροπής να κάνει την τελική επιλογή. Οι Επίτροποι πρέπει στη συνέχεια να περάσουν από ακρόαση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτού επικυρωθεί ο διορισμός τους.