Οι γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια κρίσιμη ευκαιρία για να δοθεί έμφαση στις φιλοδοξίες της χώρας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με τις επαγγελματικές ομάδες που αντιδρούν στην απόφαση του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ να προκηρύξει εθνική ψηφοφορία στις 4 Ιουλίου.

Η Ένωση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Καθαρή Τεχνολογία (Renewable Energy and Clean Technology-REA) ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να θέσει την ενεργειακή μετάβαση στο επίκεντρο της επικείμενης πολιτικής εκστρατείας.

"Η REA καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να παρουσιάσουν ισχυρά, εφαρμόσιμα σχέδια που θα οδηγήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο προς ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον", δήλωσε μετά την ανακοίνωση της εκλογής από τον Συντηρητικό πρωθυπουργό σε μια βροχερή Downing Street το βράδυ της Τετάρτης.
Το μέλλον της χερσαίας αιολικής ενέργειας στην Αγγλία είναι πιθανό να αποτελέσει βασικό ζήτημα για τον κλάδο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Τα νέα χερσαία αιολικά πάρκα έχουν ουσιαστικά απαγορευτεί από τότε που εισήχθησαν κυβερνητικοί κανόνες το 2015 για να καταστήσουν σχεδόν αδύνατο να εξασφαλιστεί ο σχεδιασμός.

Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι επίσης πιθανό να ζητήσει διαβεβαιώσεις για το μέλλον των ηλιακών πάρκων εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής από ορισμένους στο Συντηρητικό Κόμμα σχετικά με τη χρήση γεωργικής γης υψηλής ποιότητας, ενώ είναι επίσης πιθανό να ζητηθούν αλλαγές στο σύστημα Συμβάσεων για τη Διαφορά.

"Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλα τα πολιτικά κόμματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και με τη μελλοντική κυβέρνηση για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων, διασφαλίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ηγέτης στην καινοτομία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", πρόσθεσε η REA.