Το Κέντρο Αριστείας για την Κβαντική Πληροφορία που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS) παρέδωσε ένα υπεραγώγιμο κβαντικό υπολογιστικό τσιπ 504 qubit στην QuantumCTek Co., Ltd., μια κορυφαία κβαντική εταιρεία που εδρεύει στην επαρχία Anhui της ανατολικής Κίνας, σημειώνοντας ρεκόρ για τον αριθμό των qubits σε ένα υπεραγώγιμο κβαντικό τσιπ στην Κίνα, ανακοίνωσε η QuantumCTek την Πέμπτη.

 

 

Το τσιπ, "Xiaohong", χρησιμοποιείται για την επαλήθευση του συστήματος μέτρησης και ελέγχου kilo-qubit που ανέπτυξε ανεξάρτητα η εταιρεία, σύμφωνα με την QuantumCTek.

Το σύστημα μέτρησης και ελέγχου και το τσιπ κβαντικών υπολογιστών αποτελούν το βασικό υλικό των κβαντικών υπολογιστών και το σύστημα μέτρησης και ελέγχου θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική απόδοση των κβαντικών υπολογιστών, δήλωσε ο Liang Futian, αναπληρωτής καθηγητής στο κέντρο.

Ο Liang δήλωσε ότι οι βασικοί δείκτες του τσιπ, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας ζωής των qubits του, της πιστότητας της πύλης του και του βάθους του κβαντικού κυκλώματος, αναμένεται να φθάσουν τα επίπεδα απόδοσης του τσιπ των κύριων διεθνών πλατφορμών κβαντικών υπολογιστών με δυνατότητα cloud, όπως η IBM.

Ο Gong Ming, ερευνητής του κέντρου, δήλωσε ότι ο κύριος σκοπός του τσιπ είναι να προωθήσει την ανάπτυξη συστημάτων μέτρησης και ελέγχου κβαντικών υπολογιστών μεγάλης κλίμακας και όχι να στοχεύσει σε υψηλότερη υπολογιστική ισχύ και κβαντική υπεροχή.