Ο Ελον Μασκ  βρίσκεται στην Κίνα πραγματοποιώντας το πρώτο του ταξίδι στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εδώ και τρία χρόνια. Έφτασε στο Πεκίνο την Τρίτη και αναμένεται επίσης να επισκεφθεί το τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής της Tesla στη Σαγκάη. Ο Αμερικανός μεγιστάνας συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Κιν Γκανγκ λίγες μόλις ώρες μετά την άφιξη του στην χώρα. Ο Μασκ δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια το ταξίδι, το οποίο πραγματοποιείται εν μέσω εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Ο Μασκ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τα σχέδιά του για το ταξίδι όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στο Πεκίνο σήμερα Τετάρτη και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό βιομηχανίας της Κίνας Γιν Ζουανγκλόνγκ και έγινε γνωστό ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε ότι ο Μασκ είναι πρόθυμος να επεκτείνει τις δραστηριότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας του στη χώρα η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις ΗΠΑ. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μασκ είχε περιγράψει τις οικονομίες των ΗΠΑ και της Κίνας ως «σιαμαία δίδυμα». Επίσης ο Μασκ έχει παραμείνει «σιωπηλός» και στο Twitter και δεν έχει προβεί σε κάποια ανάρτηση όπως συνηθίζει να κάνει σε ημερήσια βάση.

Δεδομένης της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Μασκ σε τομείς που ενδιαφέρουν πολύ την κινεζική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια όπως τα social media και ο διαστημικός τομέας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι συζήτησεις των δύο πλευρών θα περιλαμβάνουν και αυτούς τους τομείς για πιθανή συνεργασία.

(από naftemporiki.gr)