Μ. Ασλάνογλου: Με το Γαλλικό Μοντέλο η Δημοπράτηση της Ενέργειας από Υδροηλεκτρικά και Λιγνίτες Παρ, 30 Μαρτίου 2012 - 07:48 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν η τοποθέτηση του Μ. Ασλάνογλου της ΡΑΕ, λόγω των εξελίξεων που προδιαγράφονται για την αγορά ενέργειας μετά και από το 2ο Μνημόνιο. Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει η ΡΑΕ για τη συνέχεια, ανήκει και η υιοθέτηση του γαλλικού μοντέλου για τις δημοπρατήσεις της ενέργειας των υδροηλεκτρικών και των λιγνιτικών σταθμών, καθώς και άλλα εναλλακτικά μέτρα που σύμφωνα με τον ίδιο θα εξασφαλίσουν την σταθερότητα και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Στον ΟΓΑ θα Ασφαλίζονται και οι Νέοι Αγρότες με Φωτοβολταϊκά Παρ, 30 Μαρτίου 2012 - 07:46 Στην ασφάλιση του ΟΓΑ εντάσσονται οι αγρότες και όσοι εντάσσονται σε επιδοτούμενα προγράμματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι 100 kw, σύμφωνα με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.
Σεμινάριο του ΚΑΠΕ για το Βιοαέριο στη Λάρισα Παρ, 30 Μαρτίου 2012 - 07:46 Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Αδειοδότηση και Χρηματοδότηση Έργων Βιοαερίου» συνδιοργανώνει το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
Στην Αθήνα στις 3/4 ο Επίτροπος G. Oettinger Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 17:42 Ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, κ. Günther Oettinger, θα είναι στην Αθήνα στις 3 Απριλίου, όπου θα συζητήσει τις προοπτικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των υποδομών στην Ελλάδα, ιδίως δε το πρόγραμμα HELIOS .
ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η Απόσχιση του Κλάδου Διανομής Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 16:42 Την απόσχιση του εισφερόμενου Κλάδου της Γενικής Διεύθυνσης Διανομής της ΔΕΗ και την εισφορά του στην 100% θυγατρική εταιρία «ΔΕΗ ΡΟΔΟΣ ΑΕ», αποφάσισε σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Επιχείρησης.
«Οχι» στην Απελευθέρωση του Ωραρίου από τους Πρατηριούχους Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 16:06 Αντίθετη με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων δηλώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη κτύπημα κατά των βενζινοπωλών.
Εξώδικο από την Spectrum Προς Ελληνική Ιστοσελίδα – Μιλάει για Συκοφαντία και Απόπειρα Επηρεασμού των Ελληνικών Αρχών Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 15:52 Σε εξώδικο προχώρησε σήμερα η εταιρεία Spectrum Geo Limited προς την ιστοσελίδα defencenet.gr με αφορμή δημοσίευμα το οποίο θεωρεί ως συκοφαντικό. Θυμίζουμε ότι η Spectrum, με έδρα τη Βρετανία, είναι μια από τις εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό του ΥΠΕΚΑ για τις σεισμικές έρευνες, ενώ το σχετικό άρθρο κάνει λόγο για παράνομες έρευνες αυτής και άλλων δύο διαγωνιζομένων κατά το παρελθόν στην περιοχή της Ελλάδας, οι οποίες καταστρατηγούν τα εθνικά δικαιώματα.
Γ. Μανιάτης: Σε Δεκαπέντε Χρόνια η Ελληνική Παραγωγή Υδρογονανθράκων θα Καλύπτει το 30% των Εγχώριων Αναγκών Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 15:47 Σε δεκαπέντε χρόνια η Ελλάδα θα μπορεί να καλύπτει το 30% των ενεργειακών της αναγκών από εγχώριες πηγές υδρογονανθράκων, τόνισε ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι η εξέλιξη αυτή θα καταστήσει την χώρα μας εις θέσιν να υποκαταστήσει περί τα 10 με 12 δις ευρώ των πετρελαϊκών της εισαγωγών
Κύπρος: Δημιουργία Κρατικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων Εισηγείται η ΡΑΕΚ στον ΠτΔ Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 15:08 Η ΡΑΕΚ έχει στείλει στον Πρόεδρο Χριστόφια έγγραφο 47 σελίδων, στο οποίο καταγράφονται οι εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα στρατηγικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν στο κεφάλαιο φυσικού αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Sigma Live, η ΡΑΕΚ εισηγείται την άμεση δημιουργία κρατικής εταιρίας υδρογονανθράκων.
Ημερίδα για τις ΑΠΕ την Παρασκευή στη Σητεία Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 14:47 Ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη εγκαταστάσεων Α.Π.Ε. στην περιοχή της Σητείας. Ένας διάλογος που δε θα αφήσει ερωτηματικά» πραγματοποιείται την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 17.30 στο Πολύκεντρο Σητείας.
Pegasus: Η Νέα Εξειδικευμένη Λύση για Επίπεδες Στέγες από την Helioshera Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 14:46 Η HelioSphera συμμετείχε για δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία, στην 5η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «ECOTEC - Τεχνολογίες περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15-18 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS, στην Ανθούσα.
Γ. Παπαρσένος: Ακμαίος Οικονομικά ο ΔΕΣΦΑ Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 14:26 Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και την ακμαία οικονομική κατάσταση του ΔΕΣΦΑ ενόψει της ιδιωτικοποίησης υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος, Γ. Παπαρσένος κατά τη σημερινή του ομιλία στο συνέδριο του Economist.
Γ. Δελαβέκουρας: Η Ελλάδα Τάσσεται Υπέρ της Οριοθέτησης Όλων των Θαλασσίων Ζωνών Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 14:11 H Ελλάδα έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τη Λιβύη για την ΑΟΖ, εδώ και χρόνια. Οι συνομιλίες αυτές ανεστάλησαν λόγω των πρόσφατων εξελίξεων. Η Αθήνα έχει σταθερή θέληση να επαναληφθούν αυτές οι συνομιλίες και σε αυτές συζητώνται όλα τα θέματα.
Τέρνα Ενεργειακή: Στις 17 Μαΐου η ετήσια ΓΣ Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 13:37 Η εταιρεία Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ επισημαίνει ότι η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί τηνΠέμπτη 17 Μαίου 2012.
Και Δεύτερο Κινητό Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας και Ποσότητας Καυσίμων από την ΕΚΟ Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 13:19 Και δεύτερο κινητό εργαστήριο ελέγχου ποιότητας και ποσότητας καυσίμων έχει ήδη ξεκινήσει τις δειγματοληψίες και τους ελέγχους στα πρατήρια του δικτύου της ΕΚΟ.
Μανιάτης: Μετά τις Εκλογές η Κατακύρωση του Διαγωνισμού για τις Έρευνες σε Κρήτη και Ν. Ιόνιο Πεμ, 29 Μαρτίου 2012 - 12:14 Μετά τις εκλογές πρόκειται να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση των σεισμικών ερευνών, για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας την Πέμπτη στο ενεργειακό συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα