Η σημερινή υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, καλείται να αντιμετωπίσει το χρονίζον και δύσκολο θέμα της μείωσης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, το οποίο υπήρξε σημείο τριβής των προκατόχων της όχι μόνο με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά και με τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες. Το ζήτημα του ενεργειακού κόστους και της διακοψιμότητας αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα για την κυβέρνηση, μιας και πολλές εγχώριες βιομηχανίες αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας ή ακόμη και επιβίωσης

Η σημερινή υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, καλείται να αντιμετωπίσει το χρονίζον και δύσκολο θέμα της μείωσης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, το οποίο υπήρξε σημείο τριβής των προκατόχων της όχι μόνο με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά και με τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες. Το ζήτημα του ενεργειακού κόστους και της διακοψιμότητας αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα για την κυβέρνηση, μιας και πολλές εγχώριες βιομηχανίες αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας ή ακόμη και επιβίωσης. Το φορτίο που έχει αναλάβει η κ. Τζάκρη είναι εξαιρετικά κρίσιμο και βαρύ, αν, μάλιστα, ληφθεί υπ’ όψιν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το ζήτημα να αντιμετωπιστεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους - δηλαδή μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τζάκρη έχει διατελέσει και Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου το 2009.

Αναλυτικότερα, η υφυπουργός Οικονομίας αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη γεννήθηκε στην Πέλλα και κατοικεί στα Γιαννιτσά, ενώ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ομιλεί την Γερμανική και την Αγγλική γλώσσα.

Εργάστηκε ως δικηγόρος στα Γιαννιτσά την περίοδο 1996-2004 και ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών.

Το 1998 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας και διετέλεσε Αντινομάρχης Πέλλας αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης.

Το 2002 επανεξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας.

Το 2004 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Εκλέχθηκε Γραμματέας της Βουλής για δύο κοινοβουλευτικές περιόδους και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Περιφερειών και της Διακοματικής Επιτροπής για το ντόπινγκ.

Διετέλεσε επίσης αναπληρώτρια εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και μέλος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και μέλος της Διατομεακής Επιτροπής για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Η κ. Τζάκρη το 2007 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Διετέλεσε εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για Θέματα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ενώ διετέλεσε και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που συγκλήθηκε για να εξετάσει τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Το 2009 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας και της ανατέθηκαν καθήκοντα Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το 2012 επανεξελέγη βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2013 ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Το 2014, η Τζάκρη έκανε συζητήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενταχθεί στο κόμμα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις εκλογές της 25η Ιανουαρίου 2015, η Τζάκρη κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πέλλας και πήρε μία από τις τρεις έδρες που κατέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Θεοδώρα Τζάκρη είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.