Νέος Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) διορίστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου από το Υπουργικό συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Ανδρέας Πουλλικκάς. Νέος Αντιπρόεδρος διορίστηκε της Αρχής ο κ. Φίλιππος Φιλίππου. Η θητεία της νέας διοίκησης της ΡΑΕΚ έχει διάρκεια έξι ετών και αρχίζει από την ημερομηνία διαβεβαίωσης που θα δώσουν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Νέος Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) διορίστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου από το Υπουργικό συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Ανδρέας Πουλλικκάς. Νέος Αντιπρόεδρος διορίστηκε της Αρχής ο κ. Φίλιππος Φιλίππου.

Η θητεία της νέας διοίκησης της ΡΑΕΚ έχει διάρκεια έξι ετών και αρχίζει από την ημερομηνία διαβεβαίωσης που θα δώσουν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Δρ. Ανδρέας Πουλλικκάς γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1967. Κατέχει πανεπιστημιακό δίπλωμα στη Μηχανολογία, μεταπτυχιακό δίπλωμα Master of Philosophy (M.Phil) σε θέματα πυρηνικής ασφάλειας και στροβιλοµηχανών, και διδακτορικό Doctor of Philosophy (Ph.D) σε θέματα αριθμητικής ανάλυσης.

Είναι Chartered Scientist, Chartered Physicist και πλήρες μέλος του Institute of Physics και του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητήριου Κύπρου (ΕΤΕΚ). Εργάζεται στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου όπου κατέχει την θέση του Βοηθού Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης και είναι Επισκέπτης Ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στην επαγγελματική του καριέρα έχει δουλέψει σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και έχει πάνω από 20 έτη εμπειρία σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης σε θέματα που αφορούν την αριθμητική ανάλυση, την μαθηματική ανάλυση των ρευστομηχανικών διαδικασιών, το σχεδιασμό στροβιλομηχανών, την πυρηνική ασφάλεια και την τεχνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάλυση ενεργειακών συστημάτων.

Είναι ο συγγραφέας περισσότερων από 100 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, περισσότερων από 60 τεχνικών αναφορών και περισσότερων από 80 εκλαϊκευμένων δημοσιεύσεων. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου: «Introduction to Power Generation Technologies» (ISBN: 978-1-60876-472-3) το οποίο διδάσκεται διεθνώς σε μεταπτυχιακό επίπεδο και του βιβλίου «Το Ενεργειακό Μέλλον της Κύπρου (ISBN 978-9963-9599-4-5)».

Έχει ερευνητική συνεργασία με διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα και βρίσκεται στο κατάλογο των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ενεργειακής πολιτικής και προστασίας του περιβάλλοντος. Επίσης, είναι αξιολογητής σε διάφορα έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αξιολογεί ερευνητικές προτάσεις στον τομέα της ενέργειας και είναι συντονιστής σε χρηματοδοτημένα ερευνητικά προγράμματα. Είναι μέλος, με ενεργό συμμετοχή, σε διάφορες εθνικές επιτροπές και σε επιτροπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διαμόρφωση ενεργειακής πολιτικής. Έχει αναπτύξει αλγόριθμους και λογισμικά για την τεχνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάλυση συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συστημάτων αφαλάτωσης και συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.