Μεγάλες απώλειες σημείωσαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για την Κίνα ενέτειναν τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης τους επόμενους μήνες

Μεγάλες απώλειες σημείωσαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για την Κίνα ενέτειναν τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης τους επόμενους μήνες.

Το κλίμα επιβάρυναν περαιτέρω οι δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Ιράν, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή της, διοχετεύοντας περισσότερες ποσότητες στην αγορά.

Το συμβόλαιο του αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησε κατά 1,95 δολάρια ή 4,1% στα 45,17 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Μαρτίου.

Το Μπρεντ σημείωσε πτώση 5,2% στα 49,52 δολάρια/βαρέλι, χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Ιανουαρίου.

Σε συνέντευξη του στην ιρανική κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Namdar Zangeneh δήλωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα μέσα σε μια εβδομάδα από την άρση των διεθνών κυρώσεων και κατά 1 εκατ. βαρέλια μετά από ένα μήνα.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία από την Κίνα για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου στον κόσμο.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό δύο ετών στις 47,8 μονάδες τον Ιούλιο, από 49,4 τον Ιούνιο.