Σε κινητοποιήσεις προχωρεί άμεσα, με αίτημα τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών στους χώρους εργασίας, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων στα Ελληνικά Πετρέλαια, (ΠΣΕΕΠ), μετά το σοβαρό ατύχημα, που συνέβη το πρωί, στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά έξι εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα το Σωματείο προχωρά σε 24ωρη απεργία, ενώ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
" Το σημερινό πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, αποτελεί μία ακόμα θλιβερή υπενθύμιση της επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, σε μια ούτως ή άλλως από την φύση της, επικίνδυνη εργασία.
Η σκέψη του Δ.Σ. και όλων των συναδέλφων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, είναι αυτή τη στιγμή στους 6 συναδέλφους που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης στις ΜΕΘ των νοσοκομείων που έχουν μεταφερθεί.
Το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ απαιτεί να δοθούν άμεσα διευκρινήσεις για το περιστατικό, να εξεταστεί ενδελεχώς αν τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και προκηρύσσει 24ωρη γενική απεργία δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει την είσοδο στις εγκαταστάσεις σε οποιονδήποτε που δεν έχει σχέση με τη διερεύνηση του συμβάντος και την ασφάλεια των υπολοίπων συγκροτημάτων.
Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η πορεία της υγείας των συναδέλφων μας. Οι τυχόν παραλείψεις και οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν.
Καλούμε τη Διοίκηση της Εταιρείας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας σε όσους εργάζονται στα Διυλιστήρια. Σημασία έχει η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων και όχι η ευημερία των αριθμών.
Ποτέ ξανά ατύχημα στα διυλιστήρια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων πάνω απ' όλα. Όλοι αύριο 09/05/15 και ώρα 07:00 στην πύλη των ΒΕΑ".