Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσεως στην υγεία των Ελλήνων σύμφωνα με έρευνα του Βρετανικού πανεπιστημίου Άνγκλια Ράσκιν (Anglia Ruskin). Έρευνα που διενεργήθηκε μεταξύ 2008 και 2013 με τη συμμετοχή 21.000 ατόμων και εξετάζει τον αντίκτυπο του προγράμματος λιτότητος στον μέσο Έλληνα πολίτη καταδεικνύει ότι η κατάστασις της υγείας των ανέργων Ελλήνων επιδεινώθηκε σε σχέση με τα επίπεδα προ κρίσεως, ενώ και η κατάστασις της ψυχικής τους υγείας επιδεινώθηκε

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσεως στην υγεία των Ελλήνων σύμφωνα με έρευνα του Βρετανικού πανεπιστημίου Άνγκλια Ράσκιν ( Anglia Ruskin). Έρευνα που διενεργήθηκε μεταξύ 2008 και 2013 με τη συμμετοχή 21.000 ατόμων και εξετάζει τον αντίκτυπο του προγράμματος λιτότητος στον μέσο Έλληνα πολίτη καταδεικνύει ότι η κατάστασις της υγείας των ανέργων Ελλήνων επιδεινώθηκε σε σχέση με τα επίπεδα προ κρίσεως, ενώ και η κατάστασις της ψυχικής τους υγείας επιδεινώθηκε.

 

Η μελέτη διαπίστωσε ότι την περίοδο 2010-2013 η κατάστασις της υγείας των ανέργων μειώθηκε κατά 10,5% σε σχέση με τον μέσον όρο της περιόδου 2008-09, ενώ η κατάστασις των ατόμων που είχαν απασχόληση μειώθηκε κατά 4,8% από τον μέσον όρο της διετίας 2008-09.

 

Η ψυχική κατάστασις των ανέργων επιδεινώθηκε κατά 7,8% σε σχέση με τα προ κρίσεως επίπεδα, ενώ επιδείνωση κατά 5,5% σημείωσε η ψυχική κατάστασις των εργαζομένων.

 

Τέλος, η μελέτη του Βρετανικού πανεπιστημίου διαπίστωσε ότι οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο αρνητικά από την ανεργία , σε σχέση με τους άνδρες.