Hμερίδα με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Net Metering» πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ. Η πραγματοποίηση της ημερίδας, που έλαβε χώρα, στο Athens Ledra Hotel, είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος της ΚΑΥΚΑΣ για τεχνολογίες ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ είχε κεντρικό καλεσμένο και ομιλητή τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

Hμερίδα με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Net Metering» πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ.

Η πραγματοποίηση της ημερίδας, που έλαβε χώρα, στο Athens Ledra Hotel, είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος της ΚΑΥΚΑΣ για τεχνολογίες ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ είχε κεντρικό καλεσμένο και ομιλητή τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, συζητήθηκε η θεσμοθέτηση χρήσης από τους καταναλωτές του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) και η εκκρεμούσα Υπουργική απόφαση, που αναμένεται να εκδοθεί στο άμεσο μέλλον.

Κύριος στόχος της ημερίδας, ήταν η παρουσίαση νέων εφαρμοσμένων τεχνολογιών στην ελληνική αγορά, οι οποίες συνδυαστικά μπορούν να δώσουν μία ώθηση προς την επανεκκίνηση της. Την ημερίδα άνοιξε ο κ. Α. Μακρυπίδης, Business Development and Solutions Director Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., δίνοντας έμφαση στις συνέργειες οι οποίες αποτελούν στρατηγικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της αγοράς, αλλά και κεντρικό άξονα λειτουργίας της εταιρείας και περιλαμβάνουν την ίδια την εταιρεία, τους εγκαταστάτες και τους προμηθευτές της.

Ο κ. Δ. Γιαννακουλόπουλος, VP Business Development της εταιρείας SENSE ONE, μετέφερε μέσω της παρουσίασής του, τη δική του εμπειρία σχετικά με τις εφαρμογές του Net Metering στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Αγγλία, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες και σταθερότερες αγορές στην Ευρώπη. Μεγάλης βαρύτητας αποτέλεσε και η ομιλία του κ. S. Luccheti, ο οποίος εκπροσωπώντας την εταιρεία ABB, παρέθεσε στοιχεία από τη λειτουργία του ενεργειακού συμψηφισμού στην κυπριακή αγορά, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες δυνητικά θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα. Εν συνεχεία, ο κ. Β. Γεωργιάδης, Energy Solutions & Industry Consultant της εταιρείας ΚΑΥΚΑΣ, παρουσίασε ολοκληρωμένες προτάσεις προϊόντων και λύσεων της εταιρείας στον τομέα παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και αποθήκευσης.

Ιδιαίτερης σημασίας υπήρξε και η τοποθέτηση του Δρ. Α. Ζαχαρίου, Σύμβουλος Φ/Β, ο οποίος ανέπτυξε μέσα από μία ανασκόπηση της πορείας των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα, την προοπτική του Net Metering στην ελληνική αγορά. Ο κ. Γ.Σπυρόπουλος, καθηγητής στο εργαστήριο ήπιων μορφών ενέργειας του τμήματος μηχανολογίας του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, με την ανάλυση της εφαρμογής του πρώτου αυτόνομου Car Port στην Ελλάδα, τόνισε τη σημασία υποστήριξης των ερευνητικών δράσεων σε θέματα αυτοκατανάλωσης της παραγόμενης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κάτι στο οποίο μεταξύ άλλων εταιρειών, η ΚΑΥΚΑΣ υποστήριξε εξαρχής.

Την ημερίδα έκλεισε ο κ. Π. Καμπισιούλης, Energy Solutions & Industry Manager της εταιρείας Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., ο οποίος προσκάλεσε τους συμμετέχοντες μέσα από μία ελεύθερη συζήτηση να θέσουν ερωτήματα, προβληματισμούς και προτάσεις, έτσι ώστε το σχέδιο του ενεργειακού συμψηφισμού στην ελληνική αγορά να αποτελέσει παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης και επανεκκίνησης της αγοράς των ΑΠΕ.

Η ΚΑΥΚΑΣ, παρακολουθώντας διαρκώς τις τεχνολογικές εξελίξεις, προσφέρει προϊόντα και ολοκληρωμένες λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε περίπτωσης με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της κοινωνίας και της οικονομίας.