ΑΠΕ, Εξοικονόμηση Ενέργειας και Φυσικό Αέριο στην Ατζέντα της Δεύτερης Ημέρας του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2014» του ΙΕΝΕ

ΑΠΕ, Εξοικονόμηση Ενέργειας και Φυσικό Αέριο στην Ατζέντα της Δεύτερης Ημέρας του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2014» του ΙΕΝΕ
energia.gr
Τετ, 12 Νοεμβρίου 2014 - 10:50
Με θέματα στρατηγικής για τις ΑΠΕ και την Ενεργειακή Αποδοτικότητα ξεκίνησαν οι εργασίες της σημερινής, δεύτερης ημέρας του συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2014» του ΙΕΝΕ. Ομιλητές της συγκεκριμένης συνεδρίας είναι γνωστά στελέχη της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας

Με θέματα στρατηγικής για τις ΑΠΕ και την ενεργειακή αποδοτικότητα ξεκίνησαν οι εργασίες της σημερινής, δεύτερης ημέρας του συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2014» του ΙΕΝΕ. Ομιλητές της συγκεκριμένης συνεδρίας είναι γνωστά στελέχη της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ειδικότερα, για την εν λόγω θεματική θα μιλήσουν ο Δρ. Σάββας Σειμανίδης (Πρόεδρος EREF ,Βρυξέλλες), ο Δρ .Γιάννης Τσιπουρίδης (Πρόεδρος, Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας-ΕΛΕΤΑΕΝ), ο Δρ. Σωτήρης Καπέλλος (Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών -ΣΕΦ), ο κ.. Dan Staniaszek (Senior Expert, Buildings Performance Institute Europe -BPIE, Βρυξέλλες), ο κ. Γεώργιος Αγερίδης (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - ΚΑΠΕ), ο κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης (Σύμβουλος Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή A . E .) κι ο κ. Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος (Πρόεδρος ΕΣΣΗΘ, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής του ΙΕΝΕ).

Συντονιστής είναι ο κ. Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης, Πρόεδρος του ΙΕΝΕ, ο οποίος, στη συνέχεια και θα συντονίσει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα το ρόλο των ΑΠΕ στο νέο ενεργειακό μίγμα. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι Δρ .Γιάννης Τσιπουρίδης, Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, κ. Ηλίας Κακιόπουλος (Γενικός Γραμματέας, Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων - ΕΣΜΥΕ), κ. Αντώνης Γερασίμου (Πρόεδρος, ΕΛΕΒΙΟΜ) και κ.Στέλιος Λουμάκης (Πρόεδρος ΣΠΕΦ).

Στον ρόλο του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή αγορά και ΝΑ Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας είναι αφιερωμένη η επόμενη συνεδρία με συντονιστή τον Δρ. Ιωάννη Δεσύπρη, Διευθυντή Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου Μυτιληναίος και Μέλος ΔΕ ΙΕΝΕ. Ομιλητές στην εν λόγω συνεδρία είναι οι:

- Μrs. Beate Raabe, Secretary General, Eurogas, Βρυξέλλες

- κ. Κώστας Καραγιαννάκος, Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων, ΔΕΠΑ

- κ. Δημήτρης Καρδοματέας, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής, Ανάπτυξης & Ρυθμιστικών Θεμάτων, ΔΕΣΦΑ

- Δρ. Μιχάλης Θωμαδάκης, Μέλος, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας(ΡΑΕ )

- Mr.Jan Ingwersen, Business Area Manager, Markets, ENTSO - G

- κ.Κωστής Σταμπολής , Εκτελεστικός Διευθυντής, ΙΕΝΕ

Το συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ τελεί, όπως κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Χορηγοί του 19oυ Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2014» είναι η ΔΕΠΑ και η δικηγορική εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος (KG Law Firm), ενώ υποστηρικτές είναι τα ΕΛΠΕ, η Energean Oil & Gas και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα « Καθημερινή», οι ιστοσελίδες Energia. gr και SeeNews, καθώς και η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).